Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Štěpánek s Paesem na úvod vyhráli, neztratili jediné podání

Londýn - Tenista Radek Štěpánek vyhrál své první utkání ve čtyřhře na Turnaji mistrů. Český hráč dnes spolu s Indem Leandrem Paesem porazili pákistánsko-nizozemskou dvojici Ajsam Kúreší, Jean-Julien Rojer 6:4, 7:5.

Leander Paes a Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

Třiatřicetiletý Štěpánek byl v utkání u všeho důležitého. Česko-indický pár vzal soupeřům po jednom servisu v každé sadě a Štěpánek proměnil oba brejkboly. Ve druhém setu málem sám přišel o podání, ale trojnásobnou hrozbu s Paesem se štěstím zažehnali a o dvě hry později úspěšně čelili i setbolu. Obě sady Štěpánek dohrával na podání; tu úvodní ukončil stylově esem a druhou přímým bodem z podání i k radosti své manželky Nicole Vaidišové v hledišti.

"Jsem rád, že jsme to zvládli. Vyhráli jsme a máme dobrou pozici do dalších zápasů. Pro nás je velkou výhodou, že hrajeme bez stresu. Vnímáme důležité momenty, ale dokážeme se u nich uvolnit," řekl Štěpánek. S Paesem na kurtu po vítězných míčích tancovali, povzbuzovali se a bavili sebe i diváky. Před nedělním odletem do poslední chvíle léčil přetížený úpon čtyřhlavého stehenního svalu pravé nohy, ale na dvorci se cítil zcela v pořádku. "Hrál jsem bez bolesti," uvedl potěšeně.

Štěpánek je už třetím českým partnerem, se kterým se Paes probojoval na Turnaj mistrů. S Lukášem Dlouhým prohráli při třech startech všech šest zápasů, s Martinem Dammem se jim dařilo o poznání více a obě účasti proměnili v semifinále. Jediným českým držitelem deblové trofeje je Tomáš Šmíd, který se radoval s Miloslavem Mečířem v roce 1987 právě v Londýně. Finále naposledy hráli současný kapitán vítězného fedcupového týmu Petr Pála s Pavlem Víznerem už před 11 lety.

Roger Federer
zdroj: ČTK/AP autor: Song Tan

Federer suverénně porazil Tipsareviče

Suverénním vítězstvím vstoupil do Turnaje mistrů ve dvouhře Švýcar Roger Federer. Jednatřicetiletý druhý hráč světa, který v Londýně utočí na třetí titul za sebou, si v úvodním utkání skupiny B poradil se Srbem Jankem Tipsarevičem hladce 6:3 a 6:1. Šestinásobný šampion porazil Tipsareviče za hodinu a deset minut a připsal si rekordní 40. vítězný zápas na Turnaji mistrů.

Na druhé místo v historické tabulce Federer odsunul Ivana Lendla, který na závěrečném podniku sezony vyhrál 39 utkání. "Jsem ze svého výkonu nadšený. Janko je výborný hráč, ale já trefoval míče přesně celý zápas a doufám, že to je znamení něčeho velkého. Díky takové výhře ze sebe setřesete napětí a můžete se těšit na další výzvy," řekl Federer. 

Ve druhém zápase skupiny B si David Ferrer, který povede španělskou reprezentaci ve finále Davisova poháru s Českou republikou, poradil s Juanem Martínem Del Potrem z Argentiny po setech 6:3, 3:6 a 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články