Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Štěpánek s Paesem i Federer postoupili do semifinále

Londýn - Tenista Radek Štěpánek si zahraje při své premiéře na Turnaji mistrů ve čtyřhře semifinále. Český hráč spolu s Indem Leandrem Paesem porazili v Londýně španělský pár Marcel Granollers a Marc López 7:5, 6:4, připsali si na konto druhou výhru a s předstihem postoupili ze skupiny A. Do semifinále ve dvouhře postoupil Švýcar Roger Federer, který zdolal Davida Ferrera ze Španělska.

Radek Štěpánek a Leander Paes
zdroj: AP autor: Alastair Grant

V prvním utkání zdolali Štěpánek s Paesem pákistánsko-nizozemskou dvojici Ajsam Kúreší, Jean-Julien Rojer 6:4, 7:5. V sobotu se střetnou s nejvýše nasazeným párem Mikem a Bobem Bryanovými z USA, ani případná porážka je ale o postup nemůže připravit.

"Poprvé na Masters a hned v semifinále, to je příjemné," řekl Štěpánek pro server iDnes. "Máme za sebou skvělý vstup do turnaje, ale doufám, že toho máme ještě dost před sebou," dodal.

První set duelu se Španěly rozhodli Štěpánek s Paesem brejkem v závěru sady a po využitém setbolu si radostně zatančili. Ve druhém setu prohrál Štěpánek dvakrát podání, ale česko-indický pár srovnal z 0:2 na 2:2 a od stavu 2:4 získal čtyři gamy v řadě. Z výhry se Štěpánek s Paesem radovali za hodinu a půl.

Radek Štěpánek na Turnaji mistrů
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

"Věděli jsme, že na jejich servis budeme mít šance, a i když jsme si dvakrát ve druhém setu prohráli servis, tak jsme dokázali pokaždé odpovědět brejkem. A závěr už byl ve velkém stylu," řekl český tenista.

Pro Štěpánka byl zápas s Granollersem a Lópezem do jisté míry i generálkou na finále Davis Cupu, které se koná příští týden v Praze. Štěpánek je českou dvojkou a spolu s Tomášem Berdychem tvoří pár pro čtyřhru. Granollers a López jsou v nominaci kapitána Alexe Corretji, který zápas v Londýně na místě sledoval.

"Ale čekám, že Španělů přijede do Prahy víc než čtyři nominovaní, a pak se rozhodnou, kdo bude hrát. I na debla mají víc variací podle toho, kdo bude v týmu," myslí si Štěpánek.

Roger Federer na Turnaji mistrů
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Podesáté v kariéře postoupil do semifinále Turnaje mistrů ve dvouhře Roger Federer. Švýcarský obhájce titulu si zajistil postup ze skupiny B díky výhře nad Davidem Ferrerem 6:4, 7:6 a Španěla porazil i ve čtrnáctém vzájemném duelu.

"David má u hráčů velký respekt a zápasy s ním si užívám. Ale ne proto, že nad ním vedu čtrnáct nula, ale proto, že je to skvělý chlapík, vynikající hráč a velký bojovník," řekl Federer. Ve večerním utkání si první výhru na konto připsal Argentinec Juan Martín del Potro, který jasně přehrál Srba Janka Tipsareviče 6:0 a 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články