Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Štěpánek s Nestorem na titul ve čtyřhře nedosáhli, prohráli ve třech setech

Melbourne - Tenista Radek Štěpánek svůj druhý titul na grandslamovém Australian Open nezískal. Český hráč s Kanaďanem Danielem Nestorem prohráli ve finále čtyřhry v Melbourne s britsko-brazilskou dvojicí Jamie Murray a Bruno Soares 6:2, 4:6 a 5:7.

Radek Štěpánek s Kanaďanem Danielem Nestorem
zdroj: ČTK/AP

Sedmatřicetiletý Štěpánek hrál své páté grandslamové finále a z triumfů se radoval s Indem Leanderem Paesem na Australian Open 2012 a na US Open 2013. S o šest let starším Nestorem tvoří Štěpánek pár od této sezony a před cestou do Melbourne odehráli jen jeden zápas, přesto došli až do finále.

"Měl jsem pocit, že jsme byli lepším týmem, ale bohužel nám chyběl v závěru kousíček, abychom to strhli na svou stranu a dotáhli to. Mám pocit, že jsme si to spíš prohráli, než jsme byli poraženi, ale o tom grandslamy jsou. Oni zůstali trpěliví a bojovali do poslední chvíle," řekl Štěpánek.

Ve finále sice získali jasně první set, ale pak se nemohli prosadit při podání soupeřů a horkotěžko bránili vlastní servis. Jednou Štěpánek odvrátil brejkbol i tak, že těsně uhnul Soaresově ráně a míč proletěl kolem jeho hlavy do autu. Ve druhém setu ztratil jako jediný podání levou rukou hrající Nestor. Ve třetím setu přišel o servis i Štěpánek, ale při podání Murraye dokázal česko-kanadský pár odvrátit mečbol a srovnat na 5:5.

Radek Štěpánek:

Radek Štěpánek"Porážka ve finále grandslamu se vždycky kouše těžko, ale rozhodně se nemáme za co stydět. Odcházíme s hlavou nahoře a můžeme být pyšní, co se nám povedlo, a jsem rád, že nám to sedlo hned na úvod."

Jenže Nestor vzápětí přišel pod zataženou střechou v Areně Roda Lavera podruhé o servis a Soares zápas dokončil. Přesně hodinu po půlnoci australského času poslal Štěpánek při třetím mečbolu soupeřů return do sítě. "V závěru hráli lépe," ocenil český tenista. Štěpánek se v případě výhry mohl vyrovnat Danielu Vackovi, který jako jediný Čech v Open éře vyhrál tři grandslamové tituly ve čtyřhře. Vacek dvakrát ovládl Roland Garros (1996 a 1997), v roce 1997 s Rusem Jevgenijem Kafelnikovem triumfoval i na US Open.

Úspěch Jamieho Murraye v hledišti přes pozdní hodinu sledoval i jeho mladší bratr Andy, kterého v neděli čeká finále dvouhry se Srbem Novakem Djokovičem. "Andy, máš být v posteli," říkal Jamie při vyhlášení. "Nevím, proč jsi tady a fotíš nás, ale neboj, při tvém finále budu u kurtu a taky ti budu fandit," dodal.

Čtyřhra - finále:

J. Murray, Soares (7-Brit./Braz.) - Štěpánek, Nestor (ČR/Kan.) 2:6, 6:4, 7:5.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články