Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek s Berdychem vyhráli čtyřhru a získali druhý český bod

Ostrava - Čeští tenisté vedou v prvním kole Světové skupiny Davisova poháru nad Francií 2:1. O zisk druhého bodu se ve čtyřhře postarali Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, kteří porazili hostující dvojici Richard Gasquet, Michael Llodra 6:3, 1:6, 6:4 a 6:2. K postupu do čtvrtfinále stačí českému týmu vyhrát jednu ze dvou nedělních dvouher. K nim nastoupí Štěpánek proti Gillesu Simonovi a Berdych proti Jo-Wilfriedu Tsongovi.

Český nehrající kapitán Jaroslav Navrátil znovu na taraflexu vsadil na pár složený z obou singlistů a stejně jako v utkáních se Švýcarskem a Belgií se mu tato volba vyplatila. Naopak jeho francouzský kolega Guy Forget nezařadil na poslední chvíli do sestavy pro čtyřhru v pátek skvěle hrajícího Tsongu a dal důvěru původně nominovaným Gasquetovi s Llodrou.

Štěpánek s Berdychem vstoupili do zápasu ve velkém stylu

Gasquet hrál v Davisově poháru čtyřhru poprvé a v úvodním setu byl jednoznačně nejslabším hráčem na kurtu. Štěpánek s Berdychem působili mnohem sehranějším dojmem než francouzští tenisté a do zápasu vstoupili ve velkém stylu, když dělali minimum chyb. Hned ve čtvrtém gamu uspěli při Gasquetově podání a bez větších problémů dotáhli set k vítězství 6:3.


V druhé sadě se však hostující tenisté zlepšili především na returnu a čeští reprezentanti začali chybovat. Na síti byl v této fázi zápasu nejistý hlavně Berdych, a i když byl průběh gamů vyrovnaný, Češi dvakrát ztratili servis a set prohráli jednoznačně 1:6.

Třetí sada měla vyrovnaný průběh

Všichni aktéři si ve třetí sadě drželi servis a zdálo se, že set spěje k tie-breaku. V desátém gamu však čeští tenisté při Llodrově podání zaútočili. Snažili se na síti trefovat Gasqueta, který jim velkou chybou za stavu 30:30 nabídl setbol. Ten domácí pár proměnil výbornou souhrou; Štěpánek přesným lobem dostal Francouze do tísně a Berdych smečí těsně u sítě suverénně zakončil. 

Francouzi se už nedokázali vrátit do zápasu. Při Llodrově podání v druhém gamu čtvrtého setu vedli už 40:0, ale Češi se dostali na shodu a díky Berdychově vítěznému returnu proměnili druhý brejkbol. Při svém podání pak byli domácí tenisté naprosto suverénní a zápas ukončili v osmém gamu, kdy Štěpánek přesným volejem při Gasquetově podání po dvou hodinách a čtyřech minutách proměnil hned první mečbol.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články