Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Štěpánek rozehraje bitvu o semifinále s Item

Tokio - Čtvrtfinále tenistů v cestě za Davisovým pohárem proti Japonsku začne Radek Štěpánek. Česká dvojka obhájců titulu se utká s Tacumo Item a v druhé páteční dvouhře na tvrdém povrchu v tokijském Ariake Coliseu nastoupí Lukáš Rosol a Taro Daniel. Přímé přenosy odvysílá od pátku do neděle ČT sport a náš web.

Sport
zdroj: ČT4

Šance českých tenistů na úspěšné čtvrtfinále stouply poté, co Japonci oznámili, že za ně nenastoupí 18. hráč světa Kei Nišikori. Tým kapitána Jaroslava Navrátila se sice musí obejít bez Tomáše Berdycha, ale Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý jsou nyní favority utkání. Tacumovi Itovi patří ve světovém žebříčku 149. příčka a Taro Daniel je momentálně 190.

Nišikori po odstoupení kvůli bolestem levého třísla netajil zklamání. V prvním kole Davis Cupu platil Nišikori za strůjce výhry nad Kanadou a premiérového postupu Japonska do čtvrtfinále. "O to víc mě mrzí, že nemůžu hrát," dodal ke své neúčasti.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtvrtfinále Davis Cupu rozehraje Štěpánek

Náhradní jedničkou Japonska měl být Go Soeda (134.), ale ten dostal horečku. "Je jedno, kdo s kým hraje. Musíme se koncentrovat na vlastní výkony a hru a získat tři body, proto jsme sem přijeli. V Davisově poháru se žebříček nepočítá, je to specifická soutěž," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil.

Podruhé v kariéře je jedničkou českého týmu Rosol. Tuto roli už zvládl loni v Kazachstánu, kde vyhrál obě dvouhry. "Přijeli jsme sem v roli outsiderů, ale teď jsme favority a v neděli chceme mít tři body," řekl Rosol po losu. "Japonci přišli o své dva nejlepší hráče, ale pořád musíme být ve střehu," doplnil zkušený Štěpánek.

Štěpánek se s Item střetl jednou a předloni na Světovém poháru v Düsseldorfu ve třech setech prohrál. "Budu nervózní, ale budu připraven hrát co nejlépe. Chci být agresivní a hrát útočně," plánoval Ito před soubojem se Štěpánkem. Rosol se s Danielem, který byl povolán narychlo za Nišikoriho, dosud neutkal.

Do čtyřhry jsou na české straně zatím nahlášeni Štěpánek s Jiřím Veselým. Japonci nominovali Ita s Jasutakou Učijamou. "Ještě se nezačalo hrát a už se v tomhle zápase událo tolik podstatného," komentoval japonský kapitán Minoru Ueda vynucené změny ve své nominaci. "Ito a Daniel mají velkou šanci se ukázat a nemají co ztratit," doplnil. 

S Japonskem mají Češi vyrovnanou bilanci 1:1, ale oba zápasy hrané v Praze se uskutečnily již před druhou světovou válkou. Český tým vyhrál Davisův pohár v uplynulých dvou sezonách a letos v lednu si v prvním kole poradil díky Berdychovi v Ostravě s Nizozemci 3:2. Japonci v čele s Nišikorim postoupili poprvé do daviscupového čtvrtfinále po výhře nad Kanadou 4:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články