Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Štěpánek prohrál v semifinále v Brisbane s Söderlingem

Brisbane – Český tenista Radek Štěpánek si finále turnaje v Brisbane potřetí za sebou nezahraje. V semifinále totiž nestačil na Švéda Robina Söderlinga a nejvýše nasazenému podlehl 3:6, 5:7 za hodinu a 22 minut. Druhým finalistou se stal obhájce titulu Američan Andy Roddick poté, co vyřadil Jihoafričana Kevina Andersona. Ani další český hráč, Tomáš Berdych, si na turnaji v
Čennaí finále o titul nezahraje. První nasazený hráč prohrál s loňským finalistou Stanislasem Wawrinkou ze Švýcarska 4:6 a 1:6.

Štěpánkův souboj se Söderlingem byl vyrovnaný, ale český hráč dokázal vzít pátému hráči světa výborný servis jen jednou, zatímco sám přišel o podání celkem třikrát. V zaplněné Pat Rafter aréně se Švéd opíral vedle podání ještě o tradičně skvělý forhend. Dvaatřicetiletý Štěpánek tak přišel o možnost hrát v Brisbane potřetí za sebou o titul. V roce 2009 turnaj vyhrál a loni prohrál ve finále s Andym Roddickem.

"Proti Štěpánkovi nehraju moc rád, protože dokáže výtečně měnit rytmus hry," prohlásil Söderling. "Ale v dnešním zápasu jsem se s tím dokázal vypořádat. A i kdybych zítra ve finále prohrál, byl celý tenhle týden velmi dobrou přípravou na Melbourne," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články