Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Štěpánek před rozlučkou: Nechtěl jsem se loučit s lékařskou zprávou v ruce

Získal pět titulů ve dvouhře na mužském tenisovém okruhu, byl osmým hráčem žebříčku ATP, stal se dvojnásobným grandslamovým šampionem ve čtyřhře a českému daviscupovému týmu pomohl výraznou měrou k dvěma "salátovým mísám". Radek Štěpánek se v polovině října definitivně rozloučí s kariérou v beznadějně vyprodané O2 areně po boku Novaka Djokoviče, Tomáše Berdycha, Leandra Paese, Tommyho Haase, Jaromíra Jágra, Petra Čecha, Pavla Nedvěda nebo Karla Gotta. Přímý přenos sledujte 18. 10. od 18:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.  

Radek Štěpánek se loučí s kariérou
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Raketu pověsil na "hřebík" loni v listopadu, ale rozlučku naplánoval až napřesrok. "Nechtěl jsem se loučit s lékařskou zprávou v ruce, ale na kurtu, kam patřím. Myšlenka vznikla záhy, ale nejtěžší věcí bylo nalezení vhodného termínu. O2 arena je enormně vytížená a trefit se do kalendáře rozjeté tenisové sezony, aby mohli přiletět stále aktivní hráči, nebylo jednoduchým oříškem," usmál se Štěpánek a dodal: "Jsem rád, že dorazí ti, co dorazí, a těším se na to."

Hvězdnou listinu rozšířil Haas

Kromě již dříve potvrzeného dua Djokovič - Paes odtajnil rodák z Karviné další jméno, legendárního Němce Haase. "Stejně jako já ukončil kariéru loni. Je to můj velmi dobrý kamarád a na Floridě je mým sousedem. Byli jsme donedávna takoví poslední mohykáni ze starších ročníků na okruhu. Jsem opravdu moc rád, že Tommy přijal mé pozvání a objeví se v Praze," pokračoval Štepánek, jenž mimo jiné připomněl Haasovu novou roli v podobě ředitele prestižního turnaje v Indian Wells.

Další novinku oznámila devětatřicetiletá legenda v podobě exkluzivního přímého přenosu na ČT sport. Příznivci českého tenisového lva, kteří se do libeňské arény nedostanou, proto nemusí zoufat. "Zájem o vstupenky byl neuvěřitelný. Vyprodáno bylo během pár hodin, takže se alespoň touto televizní cestou dostane i na ostatní. Všem fanouškům samozřejmě za fantastickou podporu moc děkuji," prohlásil Štěpánek.

Daviscupového vítěze z let 2012 a 2013 zároveň dojala reakce Djokoviče a dalších hráčů z okruhu ATP. "Nepřemlouval jsem vůbec nikoho, až z toho mám husí kůži. Moc si jich za to cením, protože vím, co obnáší přijet na takovouto akci v rozjeté sezoně. Vím, jak jsou vytížení, a už dva a půl měsíce také vím, jak je těžké odjet od rodiny. Všichni mi v podstatě řekli: ‚Jen nám oznam, kdy máme být kde, a my tam pro tebe budeme.‘

Plejádu sportovních hvězd v O2 areně však nebudou tvořit pouze tenisté. Štěpánkovo pozvání přijali i hokejista Jágr, fotbalisté Čech a Nedvěd nebo zpěváci Gott a Michal David. "Seznam hostů bude velký. Jejich přítomnosti si moc vážím. Jaromír Jágr, Petr Čech i Pavel Nedvěd mi v průběhu let několikrát pomohli při rekonvalescenci nebo v tréninku a také proto jsem rád, že v hale budou se mnou," řekl Štěpánek. 

Posvátná libeňská hala

V O2 areně prožil český tenista nejkrásnější chvíle v kariéře a z možnosti se rozloučit právě zde je nadšený. "Očekávám, že ve mně budou proudit silné emoce. Je to pro mě posvátné místo. Za celou dobu jsme tam v Davis Cupu neprohráli a v lepší atmosféře, než jaká byla při finále se Španělskem, jsem nikdy nehrál. Věřím, že si tamější neporazitelnost udržím až do konce," zavtipkoval Štěpánek a následně o poznání vážnějším tónem dodal: "Chci se v O2 areně rozloučit a poděkovat všem, kteří v mé kariéře hráli obrovskou roli."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články