Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Štěpánek porazil Roddicka a v San Jose si znovu zahraje o titul

San Jose (USA) - Český tenista Radek Štěpánek bude stejně jako v loňském roce bojovat o turnajový titul v San Jose. V sobotním semifinále zdolal nasazenou jedničku a obhájce Andyho Roddicka po setech 3:6, 7:6 a 6:4. Jeho finálovým soupeřem bude další Američan Mardy Fish. Štěpánek si navíc zahraje po boku Tommyho Haase i o titul ve čtyřhře.

Radek Štěpánek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Třicetiletý rodák z Karviné dosud s bývalou světovou jedničkou Roddickem prohrál všechna čtyři předchozí utkání a podle stejného scénáře se vyvíjelo i to sobotní. V prvním setu nasázel Američan deset es a vyhrál 6:3. Poté se ale karta začala obracet, když Štěpánek zpřesnil hru a nepustil soupeře do žádné šance při vlastním servisu. Vyrovnanou sadu pak pro sebe rozhodl v tie-breaku.

V rozhodujícím setu sice Štěpánkovi nevycházel první servis, dokázal ale odvrátit všech šest brejkbolů a jediným získaným servisem soupeře oplatil Roddickovi loňskou porážku z finále tohoto turnaje. "Samozřejmě je to skvělé. Má tu výbornou bilanci a aspoň jsem mu trochu oplatil ten loňský rok," připomněl Štěpánek.

S finálovým soupeřem Fishem má Štěpánek pozitivní bilanci, v obou předchozích duelech ho porazil bez ztráty setu. V případě druhého letošního turnajového vítězství si na své konto připíše Štěpánek přes devadesát tisíc dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články