Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek podlehl Tsongovi, stav s Francií je 1:1

Ostrava - Čeští tenisté hrají po prvním dnu daviscupového utkání s Francií nerozhodně 1:1. O vyrovnání stavu 1. kola Světové skupiny rozhodla druhá dnešní dvouhra, v níž Radek Štěpánek podlehl Jo-Wilfriedu Tsongovi 5:7, 2:6 a 6:7. Nenavázal tak na úspěch svého týmového kolegy Tomáše Berdycha, který v odpoledním klání přehrál hostující jedničku Gillese Simona 7:6, 4.6, 7:6 a 6:3. 

Úvodní sadu český tenista prohrál 5:7 a rozjetý vlak jménem Tsonga se marně snažil zastavit i v úvodu druhé sady. Francouzský reprezentant prodloužil vítěznou sérii až na sedm gamů a odskočil do vedení 4:0. Domácí jedničce se podařilo jen zkorigovat stav na konečných 2:6, při Tsongově podání neměl šanci na úspěch.

Utkání rozhodla zkrácená hra

Ve třetí sadě se Štěpánek vrátil do hry a znovu držel s francouzským soupeřem krok. Dařilo se mu přecházet k síti a společně s Tsongou předváděl velmi pohledný tenis. Své podání držel bez větších problémů, jenže stejně jako v předchozím průběhu zápasu si nedokázal vypracovat brejkbol. Nejblíže k tomu měl ve dvanáctém gamu, kdy při Tsongově podání vedl 30:0, ale jeho pokus o vítězný return skončil těsně v autu a jinou šanci mu jedenáctý hráč světa nedal.

Sada se rozhodovala ve zkrácené hře, v níž francouzský tenista zúročil svou převahu. Ztratil jediný míč a po dvou hodinách a jedenácti minutách získal první bod hostujícího celku. "Před soupeřem musím smeknout. Zahrál výborně, vůbec jsem nedostal šanci. Byl jsem celý zápas pod tlakem, Tsonga byl tři sety úplně bezchybný a dneska opravdu moc dobrý," komentoval Štěpánek průběh utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články