Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Štěpánek oslavil proti Isnerovi 300. výhru

Cincinnati (USA) - Tenista Radek Štěpánek porazil na turnaji v Cincinnati v prvním kole Američana Johna Isnera 7:5, 5:7, 7:6 a připsal si 300. vítězství ve dvouhře na okruhu ATP. Vytáhlého, 206 centimetrů vysokého domácího hráče zdolal po obrovské bitvě trvající dvě a tři čtvrtě hodiny v rozhodujícím tie-breaku 7:4. Ze tří českých hráček dnes neuspěla na prestižním podniku s více než dvoumilionovou dotací ani jedna, favorizované soupeřky nezaskočily Lucie Hradecká, Lucie Šafářová ani Iveta Benešová.

Radek Štěpánek
zdroj: AP autor: Nick Wass

Dvaatřicetiletý Štěpánek před devíti dny na americkém betonu vyhrál turnaj ve Washingtonu, ale pak v Montrealu vypadl v prvním kole. Dnes podobný nezdar nedopustil. Souboj s Isnerem, který je na 27. místě pořadí ATP o dvě příčky výše než český tenista, byl obrovskou bitvou o brejk. Zkušenému rodákovi z Karviné se podařil v úvodní sadě, ve druhé však prolomil soupeřův servis Isner a třetí dějství rozhodl až tie-break.

Štěpánek v něm využil druhý ze tří mečbolů a ve druhém kole narazí na Andreje Golubova z Kazachstánu. Celkem dostal od Isnera 21 es a poměr všech vítězných míčů byl naprosto vyrovnaný 113:113.

Velký zápas sehrála Hradecká proti domácí hvězdě Sereně Williamsové, která se po roční zdravotní pauze dere zpátky na výsluní a během léta vyhrála na amerických betonech už dva turnaje. Proti Hradecké ztratila vedení 6:3, 5:1 a z tlaku se vymanila až ve vítězném tie-breaku. 

Šafářová se představila už ve druhém kole, kde nestačila na pátou hráčku světového žebříčku Číňanku Li Na. S vítězkou Roland Garros prohrála 3:6 a 4:6. Čtyřiadvacetiletá brněnská rodačka podlehla Li Na potřetí za sebou a v rámci přípravy na US Open nenavázala na čtvrtfinálovou účast z minulého týdne v Torontu. Benešová v prvním kole sebrala srbské favoritce Jeleně Jankovičové jen tři gamy a po debaklu 0:6, 3:6 zůstala na hony vzdálená loňské výhře nad stejnou soupeřkou v Montrealu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články