Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Štěpánek nadělil Udomchokemu v Prostějově dva kanáry

Prostějov - Tenista Radek Štěpánek poprvé v kariéře na turnaji ATP nadělil soupeři ve dvou setech dva "kanáry". Český hráč nepovolil ani game na challengeru Czech Open v Prostějově Danaii Udomchokemu z Thajska a vyhrál dvakrát 6:0.

Sedmadvacátý hráč světa Štěpánek je v Prostějově turnajovou dvojkou a duelu na antuce pod zataženou střechou se 170. hráčem ATP Udomchokem zcela dominoval. Daviscupový reprezentant vyhrál 50 z 66 výměn a postoupil za 42 minut.

"Na túře už jsem nějaký rok, ale vítězství dvakrát šest nula si nepamatuji. Zřejmě to bylo poprvé," řekl Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek naděloval

Od roku 1995 dvakrát 6:0 až dosud nevyhrál. Jen v roce 2009 cestou za titulem v San Jose získal nad Todem Widomem z USA dvanáct her v řadě, první set ale prohrál 5:7. Štěpánek, vítěz prostějovského challengeru z let 2003 a 2004, přiznal, že na možnost unikátního výsledku pomyslel v poslední hře.

"Táta mi vždy říkal, že se počítá poslední vítězný balón v zápase. Ale dva míče před koncem mě napadlo, že by bylo hezké vyhrát bez ztráty hry," uvedl Štěpánek.

Se soutěží se rozloučil Jiří Veselý, který nestačil na Guillerma Garcíu-Lópeze ze Španělska a sedmému nasazenému podlehl 6:7 a 3:6.

"Byla to pro mě především dobrá zkušenost a věřím, že ji v příštích zápasech využiji," uvedl loňský vítěz juniorky na Australian Open. Odletěl do Paříže na tradiční předávání titulů mistrů světa. "Beru to jako symbolické ukončení mé juniorské kariéry. Od čtvrtku začíná nové období, tenis dospělých a to je vše o hodně složitější," dodal Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články