Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek ještě možná Wimbledon stihne

Praha - Tenista Radek Štěpánek má stále šanci, že ani letos nevynechá londýnský Wimbledon, jeho nejoblíbenější grandslamový turnaj. Český hráč už po zranění levého kotníku z minulého týdne na prostějovském challengeru začal s lehkou kondiční přípravou a koncem týdne by mohl zkusit volný trénink s raketou na dvorci. "Radek na tom pracuje s Pavlem Kolářem. Daří se léčbu úspěšně zkracovat a dá se říci, že pokud to takhle půjde, tak je naděje," řekl Štěpánkův kondiční trenér Marek Všetíček.

Třicetiletý Štěpánek si v prvním kole turnaje UniCredit Czech Open podvrkl kotník, který mu hned otekl. "Mám nohu jako tenisák," komentoval momentálně 22. hráč světa své zranění. Vyšetření ukázalo, že vazy zůstaly neporušené. "Ale nějaký nález tam byl, což musíme brát při návratu na kurtu v potaz," upozornil Všetíček.

Štěpánek má za sebou první testovací kondiční trénink, nohu zatížil na rotopedu. Dále ho čeká rehabilitace v bazénu, a když všechno půjde dobře, tak se koncem týdne postaví na kurt. "Nohu si předtím vyzkoušíme, na to máme naše osvědčené metody a všechno je i v rukách Koláře. Ten dá svolení, kdy může Radek na kurt," řekl Všetíček.

Na rehabilitaci a alespoň krátký trénink na travnatém povrchu má letošní vítěz dvou turnajů okruhu ATP ještě necelých čtrnáct dnů. Wimbledon začne v All England Clubu v pondělí 22. června. I loni jel Štěpánek do Londýna po zranění. Na turnaji v Nottinghamu si natáhl mezižeberní svaly, ale ve Wimbledonu pak postoupil do třetího kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články