Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Štěpánek je v Cincinnati v osmifinále

Cincinnati (USA) – Český tenista Radek Štěpánek porazil na turnaji v Cincinnati Andreje Golubjova z Kazachstánu 6:3, 7:6 a postoupil do třetího kola. Jeho soupeřem v osmifinále bude pravděpodobně světová jednička Novak Djokovič, kterého ve druhém kole čeká Američan Ryan Harrison. Druhé kolo naopak nezvládla Petra Cetkovská, která podlehla 6:4, 3:6 a 4:6 čtrnácté nasazené Světlaně Kuzněcovové z Ruska. Skončila také ženská jednička Caroline Wozniacká. Dánská tenistka, jež měla v prvním kole volný los, prohrála se 76. hráčkou žebříčku Christinou McHaleovou z USA 4:6 a 5:7.

Radek Štěpánek
zdroj: AP autor: Nick Wass

Štěpánek vyhrál nad Golubjovem i druhý zápas v sezoně, poprvé si s Kazachem poradil na antuce v Mnichově. S Djokovičem má český tenista na okruhu ATP bilanci jedné výhry a pěti porážek.

Wozniacká potvrdila, že v poslední době nemá dobrou formu. Ve druhém kole vypadla už na předchozích turnajích v Torontu a Bastadu a včetně Cincinnati vyhrála od začátku července jediný zápas.

Jméno soupeře pro třetí kolo se dozvěděla česká jednička Tomáš Berdych. Osmý nasazený hráč se utká se Španělem Nicolásem Almagrem, který vyřadil Chorvata Iva Karloviče. S vítězem tří letošních turnajů Almagrem se Berdych v této sezoně už jednou potkal a v Nice s ním neuhrál ani set.

Serena Williamsová se zranila

Bývalá první tenistka světa Serena Williamsová v Cincinnati dohrála. Třináctinásobná grandslamová vítězka, která v prvním kole vyřadila Češku Lucii Hradeckou, si poranila palec na pravé noze. Ve druhém kole se měla Williamsová v repríze torontského finále utkat se Samanthou Stosurovou. Australanka nyní bez boje prošla do dalšího kola, kde narazí na Číňanku Li Na.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články