Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Štěpánek je po vítězství v San Jose v první dvacítce světového žebříčku

Londýn – Radek Štěpánek se po vítězství na turnaji v San Jose dostal mezi dvacet nejlepších světových tenistů. V aktuálním žebříčku ATP mu patří devatenácté místo mezi singlisty. V první stovce světového žebříčku figurují ještě další tři čeští tenisté – Tomáš Berdych, Jan Hernych a Ivo Minář. Mezi ženami je nejlepší česká hráčka Iveta Benešová na 34. místě, v první stovce jsou také Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Nicole Vaidišová, Barbora Záhlavová-Strýcová, Petra Cetkovská, Lucie Hradecká a Klára Zakopalová. Světovým žebříčkům dominují Rafael Nadal a Serena Williamsová.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/AP autor: Ben Margot

Nejlepší český tenista Radek Štěpánek se díky triumfu na turnaji v San Jose posunul z jednadvacátého na devatenácté místo žebříčku ATP. Třicetiletý tenista je tak v pořadí pro nasazování do turnajů postaven nejvýše od 21. července 2008, kdy byl osmnáctý.

Štěpánek v San Jose společně s Němcem Tommym Haasem zvítězil i ve finále čtyřhry, kterou hraje spíše sporadicky. Díky tomu v deblovém žebříčku vylétl o 123 míst na 208. pozici.

Do elitní stovky žebříčku WTA se poprvé v kariéře dostala Lucie Hradecká. Třiadvacetileté hráčce pomohly především úspěchy v posledních dvou týdnech, kdy vyhrála turnaje nižší kategorie v Belfortu a Midlandu.

Triumf v Paříži vynesl zpět do dvacítky Francouzku Amélii Mauresmovou. Někdejší světová jednička je nyní devatenáctá, tak vysoko byla naposledy přesně před rokem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články