Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek je blízko postupu do Australian Open

Melbourne - Radka Štěpánka dělí jedna výhra od postupu do Australian Open. Český veterán ve 2. kole kvalifikace prvního grandslamu sezony porazil v Melbourne Němce Jana-Lennarda Struffa dvakrát 6:4.

Naději na postup do hlavní soutěže drží také Kristýna Plíšková a Barbora Krejčíková. Ve druhém kole naopak vypadly Terezy Martincová i Smitková.

Sedmatřicetiletý Štěpánek hraje grandslamovou kvalifikaci poprvé po 14 letech a v cestě do turnaje mu stojí ještě Kolumbijec Alejandro González. "Je tu tedy bláznivé počasí, jeden den 42 stupňů, dneska jen 20 a větrno. Tenis je krásný sport v tom, že každý den se hraje v tak odlišných podmínkách, skoro jako to mají lyžaři. Těší mě, že jsem se dokázal správně přizpůsobit a odehrál velmi dobrý zápas," uvedl Štěpánek.

Krejčíkovou, svěřenkyni bývalé wimbledonské vítězky Jany Novotné, dělí od premiérové účasti na Australian Open Rakušanka Tamira Paszeková. Plíšková bude o postup hrát s Američankou Sachiou Vickeryovou.

Šanci na vyrovnání rekordu v počtu nepřetržitých účastí na grandslamech promarnila italská veteránka Francesca Schiavoneová. Od US Open v roce 2000 startovala pětatřicetiletá tenistka na všech, ale v Melbourne dnes prohrála v kvalifikaci s Francouzkou Virginií Razzanovou. Vítězka French Open 2010 se tak zastavila na 61 grandslamech, Japonka Ai Sugijamaová má ještě o jeden start v řadě více.

Kvalifikace na Australian Open:

Muži - 2. kolo: Štěpánek (ČR) - Struff (5-Něm.) 6:4, 6:4.

Ženy - 2. kolo: Kristýna Plíšková (7-ČR) - Bonaventureová (Belg.) 7:5, 6:1, Krejčíková (ČR) - Kuwataová (Jap.) 6:3, 6:2, Šuaj Čang (18-Čína) - Martincová (ČR) 6:1, 7:6 (7:2), Kučová (SR) - Smitková (17-ČR) 7:5, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články