Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Štěpánek i Rosol měli nakročeno k senzaci, Kvitová nezaváhala

Indian Wells – Výborně vstoupil do duelu s Rafaelem Nadalem Radek Štěpánek. Světovou jedničku v prvním setu porazil 6:2, ale španělský obhájce titulu další sady získal 6:4 a 7:5. První set uzmul favoritovi i Lukáš Rosol, který vedl nad světovou šestkou Andym Murraym, jenže nakonec mu podlehl 6:4, 3:6 a 2:6. Dále naopak postoupily Petra Kvitová a také Karolína Plíšková, která překvapivě vyhrála souboj s Klárou Zakopalovou.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

Pětatřicetiletý Štěpánek se v zápase s Nadalem tlačil k síti, hrál útoční styl servis - volej a pomohl si 12 esy. V prvním setu šel do vedení 3:0 a náskok už nepustil. "Přitom jsem nehrál špatně a rychle mi utekl," ocenil Španěl českého hráče.

Ve třetím setu byl Štěpánek blízko k rozhodujícímu brejku. V šesté hře vedl při Nadalově podání 40:0, ale soupeř všechny tři brejkboly odvrátil. "Byl jsem velmi blízko vyřazení, ale dal jsem dva dobré servisy a pak zahrál skvělou výměnu. Na konci už jsem hrál líp a jsem moc rád, že jsem postoupil," oddechl si Nadal, který vyhrál téměř za dvě a půl hodny a udolal Štěpánka i posedmé v kariéře.

Dvacetiletý tenista Jiří Veselý se v Indian Wells probojoval poprvé v kariéře do třetího kola na turnaji série Masters. Španěla Pabla Andújara porazil 6:1, 2:6 a 6:1. "Je to tam!! Můj nejcennější skalp," radoval se Veselý na sociálních sítích z výhry nad 35. hráčem žebříčku ATP. Nyní vyzve šestého hráče světa a dvojnásobného grandslamového vítěze Andyho Murrayho, jenž ve druhém kole vyřadil Lukáše Rosola.

Zakopalová nestačila na krajanku

Česká jednička Petra Kvitová zvládla bezpečně svůj úvodní zápas proti Coco Vandewegheové z USA, kterou porazila 6:1 a 6:3. Kvitová loni Vandewegheovou zdolala na trávě ve Wimbledonu až po třísetové bitvě, tentokrát nedopustila žádnou tahanici a během 72 minut trvajícího duelu ztratila jen čtyři gamy. O osmifinále si zahraje proti Rusce Světlaně Kuzněcovové, jež porazila Barboru Záhlavovou-Strýcovou dvakrát 6:3.

Plíšková odvrátila osmadvacáté nasazené a o jedenáct let starší Zakopalové setbol a po necelé hodině a půl ji porazila 7:5, 6:2. Ve třetím kole jednadvacetiletá Češka vyzve turnajovou jedničku a druhou hráčku světa Číňanku Li Na.

Plíšková se Zakopalovou se utkaly na okruhu WTA poprvé a Zakopalová plnila roli favoritky jen do stavu 5:4 v prvním setu. Pak měla vítězka předchozího turnaje v brazilském Florianópolisu při podání soupeřky setbol, jenže mladší soupeřka ho odvrátila a otočila celý zápas.

Nečekaně už ve 2. kole skončily v turnaji favorizované Němky. Pátou nasazenou Angelique Kerberovou vyřadila Španělka Maria Teresa Torrová a patnáctou Sabine Lisickou Aleksandra Wozniaková z Kanady. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články