Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Štěpánek dohrál v Cincinnati ve 3. kole

Cincinnati (USA) - Český tenista Radek Štěpánek vypadl na turnaji v Cincinnati ve třetím kole. Se světovou jedničkou Novakem Djokovičem ze Srbska prohrál za hodinu a 22 minut dvakrát 3:6. Dvaatřicetiletý Štěpánek s Djokovičem zaznamenal šestou porážku v sedmi vzájemných zápasech. O osm let mladší srbský tenista si naopak vylepšil bilanci v sezoně na 55 vítězství a jedinou porážku, kterou mu v semifinále Roland Garros připravil Švýcar Roger Federer. Nedařilo se naopak Petře Kvitové, která na druhém turnaji za sebou nestačila na Němku Andreu Petkovicovou, tentokrát s ní prohrála dvakrát 3:6.

Radek Štěpánek
zdroj: AP autor: Nick Wass

Štěpánek sebral Djokovičovi třikrát servis, sám ho ztratil šestkrát. Neudržel si jej ani v závěru, v němž srbský favorit vyhrál poslední tři gamy za sebou. "V některých úsecích zápasu jsem podával dobře, ale v některých přímo hrozně. Možná budu muset dát příště přednost úspěšnosti servisu před rychlostí," konstatoval Djokovič. 

Kvitová v Cincinnati dopadla podobně jako na předchozím turnaji v Torontu. V Kanadě prohrála s Petkovicovou ve třetím kole 1:6 a 2:6. Celkově si wimbledonská vítězka bilanci s desátou hráčkou světa pohoršila na tři výhry a čtyři porážky.

Posledním českým zástupcem ve dvouhře tak v Cincinnati zůstal Tomáš Berdych, který si ve třináctém čtvrtfinále v sezoně zahraje s bývalou dlouholetou světovou jedničkou Rogerem Federerem ze Švýcarska.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Paul Chiasson

Federer, který turnaj v Cincinnati už čtyřikrát vyhrál, bez problémů vyřadil domácího Jamese Blakea za necelou hodinu. S Berdychem vede vzájemnou bilanci 9:3, letos se utkají poprvé, ale loni dokázal český tenista dvakrát ze tří pokusů vyhrát.

"Je to nebezpečný hráč. Má tvrdé údery a výborně hraje od základní čáry. Bude to určitě zase velký boj jako v předchozích letech," řekl Federer před duelem s Berdychem o čtvrtfinále, který by měl začít ve 20:30 SELČ.

Berdychovi se na americkém betonu daří i ve čtyřhře a se Štěpánkem postoupili mezi nejlepší osmičku. První společný turnaj po roce jim tak zatím vychází. Nyní je čekají zkušení Indové Paes, Bhúpathí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články