Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Štěpánek další titul nezískal, v Memphisu jej porazil Roddick

Memphis (USA) - Český tenista Radek Štěpánek nezopakoval vítězství z minulého týdne a ve finále turnaje v Memphisu podlehl domácímu Andymu Roddickovi dvakrát 5:7. Nasazená jednička tak oplatila českému reprezentantovi týden starou prohru ze semifinále v San Jose. Roddick získal 27. titul a díky finanční prémii 300.000 dolarů se jeho celkové výdělky na prize money v kariéře přehouply přes hranici 15 milionů.

Radek Štěpánek na turnaji v San Jose.
zdroj: ČTK/AP autor: Ben Margot

Štěpánek nezahájil utkání příliš dobře a po prohraném servisu brzy prohrával 0:3. Poté však zpřesnil své údery od základní čáry a díky častým útokům na síti dokázal srovnat i výsledek. Slabší chvilku si však vybral za stavu 5:6, kdy přišel o další servis i celý set.

Vyrovnaný průběh měla i druhá sada, ve které nedokázal třicetiletý český tenista využít ani jeden ze tří nabídnutých brejkbolů. Sám se dostal do velkých potíží opět za stavu 5:6 a přestože první matchball Roddicka ještě odvrátil, na další prohoz už byl krátký. Soubojem dlouhým hodinu a 44 minut tak skončila spanilá Štěpánkova jízda po amerických turnajích, na kterých vyhrál devět utkání za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články