Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Štěpánek chce být připraven v dubnu proti Kazachstánu

Praha - Radek Štěpánek po lednové operaci a zdravotních problémech už opět trénuje. Český tenista chce stihnout dubnové čtvrtfinále Davis Cupu proti Kazachstánu a v současnosti na pražských kurtech trénuje šestkrát týdně. Vše směřuje právě k daviscupovému čtvrtfinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek po zdravotních trablech znovu trénuje

Štěpánek v lednu podstoupil operaci vyhřezlé ploténky, další potíže však přišly vzápětí. Dlouholetý reprezentant přestal cítit dva prsty pravé ruky, nyní se mu však cit navrací zpět. V současné době se prý nachází na sedmdesáti až osmdesáti procentech svého maxima. "Je třeba vycvičit miniaturní svaly, které v reálu drží raketu. To je pro mě nyní to nejdůležitější."

Na kurtu je Štěpánek takřka každý den a návrat do tréninkového zápřahu si užívá. "Je to lepší a na kurtu už zase můžu trávit více času. Jsem tady čtyřicet pět minut za den a samozřejmě každá minuta, kterou můžu na kurtu strávit navíc, je pro mě obrovská radost. Ruka ještě není stoprocentní, ale již nějakým způsobem trénovat můžu."

Český tenista si naordinoval šest tréninků týdně a v dubnu proti Kazachstánu chce být daviscupovému týmu k dispozici. "Já v to pevně věřím. Tělu neporučím, dělám a dělat budu pro to maximum. Je to můj cíl být připraven proti Kazachstánu."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články