Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štěpánek, Berdych i Šafářová postoupili v Brisbane do čtvrtfinále

Brisbane/Čennaí - Trojnásobné zastoupení bude mít český tenis ve čtvrtfinále turnaje v Brisbane. Ve druhém kole uspěl obhájce titulu Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, v ženské soutěži postoupila Lucie Šafářová. Úspěšný návrat na kurty nadále prožívá bývalá světová jednička Justine Heninová. Belgická tenistka porazila ve druhém kole Sesil Karatantčevovou z Kazachstánu 6:4, 6:3 a ve čtvrtfinále se utká se sedmou nasazenou Maďarkou Melindou Czinkovou.

Druhý nasazený Štěpánek si poradil s Ukrajincem Oleksandrem Dolgopolovem 5:7, 7:6 a 6:2. Jeho dalším soupeřem bude Američan Wayne Odesnik.

Turnajová čtyřka Berdych nedal ve druhém kole nejmenší šanci někdejšímu finalistovi Australian Open Marcosi Baghdatisovi. Kyperského tenistu porazil za hodinu a pět minut 6:0 a 6:1 a ve čtvrtfinále narazí na Brazilce Thomaze Bellucciho.

Mezi ženami ve druhém kole uspěla i Lucie Šafářová, která porazila šestou nasazenou Kanaďanku Aleksandru Wozniakovou 6:3, 6:1 a zahraje si s bývalou světovou jedničkou Kim Clijstersovou. Štěpánka ve čtvrtfinále čeká Američan Wayne Odesnik.

Hájek v Čennaí dohrál už ve druhém kole

Český tenista Jan Hájek vypadl na turnaji v Čennaí ve druhém kole. V Indii dnes nestačil na Kolumbijce Santiaga Giralda, kterému podlehl 4:6 a 2:6. Šestadvacetiletý Hájek zápas dobře rozehrál a dostal se do vedení 4:1. Giraldo ale dokázal vývoj otočit a českého daviscupového reprezentanta za hodinu a šest minut porazil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články