Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Štěpánek a Rosol jdou v Monte Carlu snadno do druhého kola

Monte Carlo - Český tenista Radek Štěpánek vstoupil suverénně do turnaje série Masters v Monte Carlu. V duelu dvou pětatřicátníků deklasoval na monacké antuce Chorvata Iva Karloviče za 59 minut 6:1, 6:2. Postoupil i jeho daviscupový kolega Lukáš Rosol, který potřeboval o deset minut víc na vítězství 7:5, 6:1 nad Jevgenijem Donským z Ruska.

Sport
zdroj: ČT4

Štěpánek, jenž z dosavadních čtyř vzájemných zápasů tři vyhrál, sebral soupeři v obou setech dvakrát podání, při svém servisu se naopak pod tlak prakticky nedostával. V prvním setu ztratil při svém podání jen tři fiftýny, ve druhém sice jednou čelil brejkbolu, v dalších hrách ale soupeři dovolil získat opět jen tři míčky.

Osmadvacetiletý Rosol při své monacké premiéře v hlavní soutěži navázal na dvě vítězství ze čtvrtfinále Davisova poháru s Japonskem. Donského, který postoupil z kvalifikace, po nevydařeném úvodu prvního setu přehrál a jeho dalším soupeřem bude vítěz duelu mezi Polákem Jerzym Janowiczem a Michaelem Llodrou z Francie.

Štěpánkovým protivníkem ve druhém kole bude někdejší světová jednička Roger Federer. Čtvrtý nasazený Švýcar, jenž měl v prvním kole volný los, se Štěpánkem prohrál z patnácti vzájemných zápasů jen dva duely, oba na antuce. Naposledy se český tenista radoval v roce 2008 na turnaji Masters v Římě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články