Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šťastná Kvitová chce z Fed Cupu vítěznou tečku

Istanbul – Asi jen večeří a skleničkou vína oslaví tenistka Petra Kvitová titul na Turnaji mistryň. Po výhře ve finále v Istanbulu nad Viktorií Azarenkovou jí sezona ještě nekončí. Z Turecka se v pondělí přesune do Moskvy, kde bude hlavní zbraní českého výběru ve finále Fed Cupu.

Petra Kvitová po vítězství na Turnaji mistryň
zdroj: AP Photo

"Teď jsem šťastná, ale už na mě padá únava," řekla Kvitová na tiskové konferenci, ale byla si jistá, že v Moskvě brzy nabere novou sílu a bude připravená týmu pomoci. "Máme výborný realizační tým a doktory, maséry a věřím, že mě dají dohromady."

Na finále Fed Cupu přiletí Kvitová s nejlepším možným povzbuzujícím prostředkem v těle. Vyhrála deset zápasů v hale, v kapse má tituly z Lince a především z Turnaje mistryň, na kterém navíc porazila ve skupině bez problémů ruskou jedničku Věru Zvonarevovou.

"Je to důležité, určitě. Navíc se těším na výbornou partu, že si to zase užiju jinak a půjdeme do toho," řekla Kvitová. Při zmínce o možné výhře, na kterou český tým čeká od roku 1988, s úsměvem doplnila: "To by byla krásná tečka za sezonou."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články