Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Startuje tenisový Prague Open, nechybí ani Krejčíková se Siniakovou

I s wimbledonskými vítězkami Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou začíná v pražské Stromovce hlavní soutěž Livesport Prague Open. Zatímco Siniaková se na turnaji kategorie WTA 250 představí ve dvouhře a čtyřhře, Krejčíková se kvůli nabitému programu odhlásila ze dvouhry. Přímý přenos z Prague Open můžete od 9:55 sledovat na ČT sport a ČT sport Plus. Od 10:55 můžete na ČT sport Plus sledovat i exkluzivní přenosy z kurtů 1 a 2.

Barbora Krejčíková po výhře v osmifinále Wimbledonu
zdroj: Reuters autor: Hannah Mckay

Osmadvacetiletá Krejčíková, která před necelým týdnem završila úspěšné vystoupení na travnatých dvorcích v All England Clubu ve dvouhře finálovým vítězstvím nad Italkou Jasmine Paoliniovou, měla původně plnit roli turnajové jedničky. Dnes se však ze singlu kvůli náročnému programu z posledních dní odhlásila.

"Za normálních okolností, kdyby nebyl turnaj tady v Praze, bych určitě nic nehrála, odpočívala bych a snažila bych se to vše vstřebat. Ale tím, že jsem tady, miluji hrát v Česku a miluji hrát před domácím publikem, tak se turnaje chci alespoň takto zúčastnit. Chci, aby mě fanoušci viděli," řekla Krejčíková.

Se Siniakovou bude ve čtyřhře startovat po více než půl roce. Pár obnoví spolupráci poté, co si dal v závěru minulé sezony na popud Siniakové pauzu. V Praze se tenistky chtějí znovu sehrát před olympiádou, na které tenisové soutěže začnou 27. července. V Paříži budou obhajovat tři roky staré zlato z Tokia.

"Myslím, že nebude problém se znovu sehrát. I když jsme měly malinkou pauzičku, dobře se známe a věřím, že se nám bude dařit. Teď jsme si navíc obě zvedly sebevědomí," uvedla Siniaková, která vyhrála minulý týden wimbledonskou čtyřhru s Američankou Taylor Townsendovou a získala v deblu devátý grandslamový titul.

Z českých tenistek jsou do turnaje přihlášené také 26. hráčka světa a loňská finalistka Linda Nosková, Sára Bejlek, Jessica Malečková, Laura Samson, Dominika Šalková, Tereza Martincová či Miriam Kolodziejová. Divokou kartu do kvalifikace dvouhry, která začne v sobotu, dostala také krátkodobě se navrátivší Lucie Šafářová. Sedmatřicetiletá rodačka z Brna se představí také ve čtyřhře s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž vyhrála pět grandslamových titulů.

Z původně přihlášených hráček chybí dvojnásobná vítězka letošní juniorky Roland Garros Tereza Valentová. "Je mi to moc líto, ale bohužel na Livesport Prague Open nebudu moct startovat z důvodu zranění," podotkla sedmnáctiletá Valentová na sociálních sítích turnaje.

Ze zahraničních hráček jsou z první stovky světového žebříčku přihlášené Ukrajinka Anhelina Kalininová (47.), Polky Magda Linetteová (48.) a Magdalena Frechová (56.), Bulharka Viktorija Tomovová (49.), Argentinka Nadia Podoroská (71.), Slovenka Anna Karolína Schmiedlová (79.), Camila Osoriová z Kolumbie (81.), Španělka Jessica Bouzasová (86.) či Němka Tamara Korpatschová (89.). Obhájkyně titulu Japonka Nao Hibinová letos nestartuje.

Ceny vstupenek na Livesport Prague Open se pohybují od 150 do 600 korun. Hrát se bude na čtyřech dvorcích, kapacita bude 2500 míst. Pro diváky bude zajištěn i speciální autobusový spoj ze stanice metra Nádraží Holešovice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články