Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Start do prostějovského challengeru vyšel Veselému i Pavláskovi

Prostějov - Jiří Veselý a Adam Pavlásek vstoupili úspěšně do tenisového Czech Open v Prostějově. Dvojnásobný vítěz turnaje Veselý zdolal v prvním kole Dmitrije Popka z Kazachstánu po setech 6:4 a 6:0, jeho daviscupový spoluhráč porazil krajana Petra Michneva 6:4, 2:6 a 6:2.

Adam Pavlásek
zdroj: ČTK/Peřina Luděk

Veselý měl se soupeřem problémy pouze v úvodní sadě. "Byl jsem nervózní. Po příletu z Paříže jsem trénoval pouze jednou. Na začátku jsem dělal strašně moc chyb a veškeré body jsem soupeři daroval," přiznal. 

Ve druhém dějství už dostal soupeře pod tlak a potvrdil roli favorita. "Už v prvním setu jsem od stavu 4:4 začal hrát trpělivěji. Dnešní výkon na výhru stačil, ale abych postoupil dál, potřebuji se zlepšit," uvědomuje si Veselý, jenž stále zápolí s virózou, kterou onemocněl už po příletu do Paříže a zatím neměl čas na léčení. 

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý dominoval proti Popkovi, v Prostějově postoupil i Pavlásek

Pavlásek se pokouší v Prostějově najít loňskou herní pohodu, ze které vypadl po zranění levého zápěstí. Dvaadvacetiletý hráč udělal k návratu první krůček, nicméně výhra v 1. kole jej příliš neuspokojila.

"Do zápasu jsem šel s tím, že chci spoléhat na svou hru, kterou nemohu dlouho najít. Se soupeřem se známe, odehráli jsme spolu spoustu sparingů," řekl Pavlásek. O výsledku podle něj rozhodla psychika a pár míčků. "Vítr byl pro oba nepříjemný. Nevěděl jsem, co přijde, kdy se to otočí. Bylo to pinkání a čekání na šanci," dodal.

V domácím prostředí by rád zopakoval výsledky z loňského roku. Tehdy mu k postupu do semifinále přes Španěla Iniga Cervantese chyběl jediný míč. "Budu tady rád za každý zápas, který vyhraju. Cíle mám jako vždy nejvyšší. Potřebuji trpělivě sbírat míček za míčkem," uvedl tenista, jenž minulý rok zakončil na 72. místě v žebříčku ATP.

"Momentálně jsem tam, kde jsem (97. místo, pozn. autora). Před rokem byl pro mě každý měsíc úspěšný a znamenal jsem zisk okolo 60 bodů. V konečném účtu se to načte, následné pády ale bolí. Letos jsem zatím neuhrál vůbec nic," litoval Pavlásek.

Léčení poraněného zápěstí jej vyřadilo na šest týdnů. "Čekal jsem, že herní výpadek bude kratší. Pořád ale nejsem tam, kde bych herně chtěl být," pokračoval.

V posledních měsících zkusil několik restartů. V Dubaji, v Miami i v Houstonu však jeho cesta skončila vždy po prvním kole. Koncem dubna vyměnil trenéra a Jaroslava Navrátila nahradil Jan Sobota, který vedl v minulosti i Jana Hájka. "Věřím, že to byl správný krok a pomůže mi ke zlepšení," zakončil Pavlásek.

Tenisový challenger UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 127 000 eur):

Dvouhra - 1. kolo: Veselý (2-ČR) - Popko (Kaz.) 6:4, 6:0, Pavlásek (8-ČR) - Michnev (ČR) 6:4, 2:6, 6:2, Souza (Braz.) - Giustino (It.) 7:5, 6:7 (1:7), 6:3, Robredo (Šp.) - Janowicz (Pol.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:4), Krawietz (Něm.) - Martin (SR) 2:6, 7:6 (7:4), 6:3, Arevalo (Salv.) - Fucsovics (Maď.) 6:2, 6:3, Sandgren (USA) - Basilašvili (Gruz.) 6:2, 6:4, Ignatik (Běl.) - Janvier (Fr.) 6:3, 6:3, Eriksson (Švéd.) - G. Melzer (Rak.) 7:6 (7:2), 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články