Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Srbští tenisté jsou v semifinále Davis Cupu

Praha - Srbští tenisté postoupili do semifinále Davisova poháru a v září je čeká duel s Argentinou. Ve Švédsku získal rozhodující třetí bod obhájců titulu Janko Tipsarevič po třísetové výhře nad Michaelem Ryderstedtem. Srbové se tak v Halmstadu obešli bez bodového příspěvku wimbledonského vítěze a světové jedničky Novaka Djokoviče. Ten kvůli potížím s kolenem nastoupil pouze v sobotní čtyřhře, tu ale vyhrál domácí pár. Semifinále tak má až na jedinou výjimku stejné složení jako před rokem. Loni v něm hráli čeští tenisté, letos se k Srbsku, Argentině a Francii připojí vítěz duelu USA - Španělsko.

V tom udrželi americkému týmu šanci na postup bratři Bob a Mike Bryanovi. Nejlepší deblový pár světa porazil v Austinu 6:7, 6:4, 6:4 a 6:4 španělskou dvojici Marcel Granollers, Fernando Verdasco a snížil stav zápasu na 1:2.

Granollers, jenž oproti původní nominaci nahradil čtyřhodinovou výhrou nad Mardym Fishem vyčerpaného Feliciana Lópeze, hrál s Verdascem čtyřhru poprvé v životě. Přesto Španělé dokázali čerstvým wimbledonským vítězům vzít první set. Další tři sady už ale získali favorité a mohli slavit první americký bod svým typickým naskočením hruď na hruď.

O obrat ze stavu 0:2, který se Američanům povedl v Davis Cupu pouze jednou v roce 1934, se dnes bude snažit nejprve Fish proti Davidu Ferrerovi a pak případně Andy Roddick proti Lópezovi.

"Naše šance nejsou špatné. Pokud by to došlo až k Andymu, není v takové situaci lepší varianta než Andy ve svém domovském městě," připomněl Mike Bryan, že bývalý první hráč světového žebříčku Roddick v Austinu žije. Vítěz texaského duelu v semifinále narazí na Francii, která zvítězila v Německu 4:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články