Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Srbské finále na antuce ovládla Ivanovičová

Monterrey (Mexiko) - Srbské finále na turnaji v Monterrey vyhrála favorizovaná Ana Ivanovičová, jež zdolala 6:2, 6:1 krajanku Jovanu Jakšičovou. Bývalá světová tenisová jednička získala na mexické antuce třináctý titul v kariéře a druhý v sezoně, což se jí podařilo poprvé od roku 2010. 

Ana Ivanovičová
zdroj: EFE autor: Miguel Sierra

Druhá nasazená Ivanovičová vstoupila do zápasu nečekaně hůř a prohrála prvních šest míčků. Pak se však vzpamatovala, získala 16 z následujících 17 bodů a převzala kontrolu nad zápasem. Vítězstvím potvrdila Ivanovičová roli jasné favoritky: hrála už osmnácté finále, zatímco 106. hráčka světa Jakšičová před Monterrey vyhrála na profesionálním okruhu pouze jeden zápas.

"Myslím, že jsme si to obě užily. Bylo to poprvé, co si tenistky z naší země zahrály společné finále na WTA," poznamenala Ivanovičová. "Bylo skvělé vidět, jak se Jovaně tento týden dařilo. Podle mě má před sebou rozhodně skvělou budoucnost," dodala vítězka Roland Garros z roku 2008.

Tenisový turnaj žen v Monterrey (antuka, dotace 500 000 dolarů):

Dvouhra - finále: Ivanovičová (2-Srb.) - Jakšičová (Srb.) 6:2, 6:1.
Čtyřhra - finále: Moultonová-Levyová, Juraková (3-USA/Chorv.) - Babosová, Govorcovová (1-Maď./Běl.) 7:6 (7:5), 3:6, 11:9. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články