Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Srb Djokovič v Montrealu deklasoval Monfilse

Montreal - Srbský tenista Novak Djokovič na turnaji série Masters v Montrealu potvrdil roli světové jedničky hladkým postupem do semifinále přes Gaëla Monfilse z Francie. Nejlepší hráč sezony vyhrál za 73 minut 6:2 a 6:1 a v repríze wimbledonského semifinále ho čeká další Francouz Jo-Wilfried Tsonga. Druhou semifinálovou dvojici tvoří americká jednička Mardy Fish a Srb Janko Tipsarevič, jenž ve čtvrtfinále vyřadil Tomáše Berdycha. Ten si alespoň zahraje po boku Němce Floriana Mayera semifinále čtyřhry.

Djokovič má v Montrealu možnost získat titul hned při prvním startu v roli světové jedničky, což se naposledy povedlo v roce 1993 Petu Samprasovi. Šance bělehradského rodáka zvyšuje fakt, že už v dřívějších kolech vypadli jeho největší rivalové Rafael Nadal, Roger Federer a Andy Murray.

Novak Djokovič:

"Tohle byl můj nejlepší zápas na turnaji, o tom není sporu. Všechno mi vycházelo. Jsem šťastný, že se moje hra každým dnem zlepšuje."

Na rozdíl od Monfilse, nad nímž vyhrál všech sedm vzájemných duelů, ho nyní čeká nebezpečnější Tsonga. S ním má současný tenisový král, jenž si vylepšil svou úctyhodnou bilanci na 51 výher a jedinou prohru, negativní bilanci 3:5, i když poslední zápas v semifinále Wimbledonu po čtyřsetovém boji zvládl.

"Ten minulý zápas byl velmi těsný, velmi napínavý a velmi důležitý pro nás oba," připomněl si Djokovič duel, díky němuž se posunul poprvé v kariéře na pozici světové jedničky. "Poslední měsíce se (Tsonga) hodně zlepšil. Má skvělý servis. Pokud dobře podává, může porazit kohokoli. Musím dobře returnovat a doufat, že si vypracuju nějaké šance," dodal trojnásobný grandslamový vítěz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články