Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Spokojený Pála: Vždycky je perfektní, když se vede dva nula

Kapitán Petr Pála ocenil, jak Barbora Strýcová i Kateřina Siniaková zvládly dnešní dvouhry ve finále Fed Cupu. Obě jeho svěřenkyně v O2 areně ustály rozdílný tlak a přiblížily český výběr k dalšímu triumfu v soutěži.

Petr Pála s Kateřinou Siniakovou
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Máte za sebou perfektní den, slyšel Pála po pětihodinovém sezení na lavičce, během něhož Strýcová zdolala Sofii Keninovou a Siniaková Alison Riskeovou. "Vždycky je perfektní, když se vede dva nula," přikývl spokojeně.

Češky jsou pod vedením Pály pošesté ve finále a všech předchozích pět utkání proměnily v titul. Obě dvouhry v sobotu ve finále vyhrály proti Německu v roce 2014 i proti Srbkám o dva roky dříve. "Ještě nás ale čeká dlouhá cesta," upozornil Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Pála: O sestavě na neděli se ještě musíme pobavit

Tušil, že zdaleka není vyhráno. Strýcová odehrála vyrovnanou bitvu s mladou Keninovou, která může Siniakovou v neděli potrápit.

"Překvapila mě," řekl Pála o devatenáctileté Američance a k celkovému výsledku utkání dodal: "Ještě nás čeká spousta práce. Není to dané, pořád je to velmi otevřený souboj."

Radost měl, jak Strýcová a Siniaková ustály náročnost svých zápasů. "Každá z jiného důvodu, a z toho jsem nadšený," řekl s pěti vavříny nejúspěšnější kapitán historie Fed Cupu.

"Bára hraje poslední fedcupový víkend a excelentně si to uhrála a ukázala zkušenosti. Katka při domácí premiéře zvládla domácí publikum."

O případném zařazení nachlazené světové sedmičky Petry Kvitové nechtěl kapitán nahlas mluvit. "Sedneme si na večeři a pobavíme se. Nominace na zápasy zveřejníme vždy před jednotlivými duely," konstatoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články