Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Spokojený Kotyza. Kvitová je před US Open uvolněná a vítězí

Praha - Trenéra Davida Kotyzu potěšilo, jak rychle se jeho svěřenkyně Petra Kvitová dokázala otřepat z nepovedeného olympijského vystoupení a zvládnout přechod z trávy na tvrdý povrch. Pátá tenistka světa svého kouče mile překvapila dvěma severoamerickými tituly z Montrealu a New Havenu a Kotyza věří, že se tím dobře naladila před startujícím US Open.

Kotyza netají, že ho Kvitová vítězným tažením překvapila. Tím spíš, že v Severní Americe nikdy předtím nezářila. "Faktem je, že ta očekávání nebyla tak vysoká po tom, co tady v Americe měla za potíže. Navíc za sebou měla ne úplně povedený závěr olympijských her. Bylo překvapivé, jak rychle zrealizovala přechod z trávy na beton. Normálně jí to dělá větší problémy," řekl Kotyza novinářům v telefonickém rozhovoru z New Yorku.

Po čtvrtfinálovém vyřazení z olympijského turnaje ve Wimbledonu zůstal Kotyza doma a Kvitová odletěla na turnaj do Montrealu sama. Podobně jako vloni v Linci bez trenéra triumfovala. "Byla chvíli sama, srovnala si myšlenky a uvolnila se," poznamenal Kotyza. U sobotního titulu v New Havenu už nechyběl. "Ulevilo se mi hodně, že ještě zůstávám ve funkci. Jsem rád, že můžu na US Open být," vtipkoval Kotyza.

Na nynějším vzestupu formy Kvitové se podle něj podílí víc věcí. "Je to vždycky strašně moc faktorů. Kdybych měl něco vypíchnout, tak podání. Trénovali jsme ho před olympijskými hrami, ale projevilo se to až tady. Na ty americké poměry podávala nadstandardně dobře," řekl Kotyza. Potěšilo ho, že Kvitová omezila počet nevynucených chyb. "Souvisí to s psychickou uvolněností. Není tak svázaná, křečovitá, nemusí se až tolik soustředit na ten projev a podle toho ta hra vypadá," líčil Kotyza.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Jaroslava Plašila

Kvitová letos změnila přípravu na US Open a odehrála před americkým grandslamem tři turnaje ve třech týdnech. "Po loňských zkušenostech jsme zvolili tuhle formu. Loni jsme dlouho trénovali v New Yorku, ale efekt to nepřineslo," připomněl Kotyza, že Kvitová před rokem ve Flushing Meadows vypadla hned v prvním kole.

Kotyza věří, že Kvitová předvede na US Open lepší výkon než loni, dál ale zatím nehledí. "Pro hráčky, které patří k okruhu favoritek, je první kolo tady na těch grandslamech velmi stresující a emotivní záležitostí. Takže si přeju, aby se jí povedl první zápas," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články