Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Specialista na tenisové maratony Isner udolal Nalbandiana

Melbourne - Americký tenista John Isner je mistrem maratonských zápasů. Předloni vyhrál až po jedenácti hodinách ve Wimbledonu, dnes potřeboval na Australian Open "jen" čtyři hodiny a 41 minut, aby odvrátil mečbol a zdolal v druhém kole Argentince Davida Nalbandiana po setech 4:6, 6:3, 2:6, 7:6 a 10:8. Isner si v Melbourne pomohl k postupu přes argentinského hráče 43 esy. Rozhodující pátý set trval bezmála hodinu a čtyřicet minut.

Nalbandian ale opouštěl drama výrazně rozladěn. Několikrát se dohadoval s rozhodčím Kaderem Nounim a pořádně se naštval v páté sadě za stavu 8:8, kdy měl brejkbol.

Isner trefil eso, ale lajnový ohlásil aut. Hlavní ho ovšem opravil a ohlásil shodu. Argentinec změnu neslyšel, a když stav zjistil, žádal jestřábí oko. Nouni ale odmítl video aplikovat, jelikož si o něj Nalbandian řekl pozdě. Hráč zavolal vrchního rozhodčího turnaje Andrease Egliho, který ale potvrdil Nouniho rozhodnutí. Sudí se odvolával na pravidlo, podle kterého musí hráč požádat o kontrolu dopadu míčku "včas po výměně". Přesně stanovený čas ale není, záleží na rozhodčím.

Nalbandian hořekoval. Isner přiznal, že měl štěstí

"Je to směšné. Jak může být někdo tak hloupý za takového stavu? Neprohrál jsem kvůli tomu, ale bylo to hrozné," zlobil se Argentinec, který po mečbolu mrštil raketou. Navíc záznam ukázal, že podání šlo do autu. Nalbandian přesto nepodá na sudího stížnost. "To nemusím, na záznam se může každý podívat sám," řekl.

Dvoumetrový Isner v rozhovoru na dvorci pro ESPN řekl, že rozepři protivníka s rozhodčím neviděl, jelikož si šel do rohu dvorce otřít pot ručníkem. "Nevím, co se stalo, ale jak už jsem řekl, měl jsem hodně štěstí," řekl šestnáctý nasazený směrem k mečbolu, který odvrátil v pátém setu za stavu 5:6 a 30:40 při svém podání.

Předloni ve Wimbledonu porazil Isner v 1. kole Francouze Nicolase Mahuta také 3:2 na sety, ale zápas byl dvakrát přerušen pro tmu a celkově trval jedenáct hodin a pět minut. V pátém setu tehdy americký tenista zvítězil nevídaným poměrem 70:68.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články