Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Špatný start sezony. Kvitová v Šen-čenu vzdala zápas kvůli nemoci

Šen-čen (Čína) - Petra Kvitová poprvé v kariéře nedohrála zápas na okruhu WTA. Na turnaji v čínském Šen-čenu vzdala kvůli střevním problémům duel 1. kola s domácí Čeng Saj-saj v rozehrané první hře druhého setu. Úvodní sadu prohrála světová šestka 2:6. Příští týden by měla obhajovat titul v Sydney, pak už je na programu první grandslam sezony Australian Open v Melbourne.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová zápas nerozehrála dobře a hned v první hře odvracela dva brejkboly. Game ještě získala, ale na kurtu nepůsobila čerstvě a rychle ztrácela. Za stavu 2:5 si zavolala na kurt lékaře. Set vzápětí ztratila a ještě rozehrála druhý. Při svém podání odvrátila jeden brejkbol, nevyužila možnost hru uzavřít a při druhém brejkbolu Číňanky se rozhodla ze zápasu odstoupit.

Žaludeční problémy měla nejspíše z jídla. "Ale vůbec si nevybavuji, po jakém by to mohlo být," vzkázala Kvitová z Číny. Rozehraný zápas na WTA Tour, na které se pohybuje od roku 2007, vzdala vůbec poprvé. "Už jsem několikrát hrála zápasy se žaludečními problémy a dobře jsem si uvědomovala, že to bude moje první skreč v životě, ale zdraví je na prvním místě. Teď se musím dát co nejrychleji do pořádku, abych mohla začít trénovat," dodala svěřenkyně kouče Davida Kotyzy.

Před Kvitovou v úterý nedohrála v Hopmanově poháru v Perthu svůj zápas světová jednička Serena Williamsová z USA kvůli bolavému kolenu. V Brisbane se z turnaje na poslední chvíli odhlásily světová dvojka Rumunka Simona Halepová (zraněná achilovka) a čtyřka Ruska Maria Šarapovová (zraněné předloktí).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články