Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Špatný spánek Benešové postup nepřekazil

Melbourne - Špatný spánek nezabránil Ivetě Benešové v postupu do třetího kola Australian Open. Česká tenistka se v druhém kole v Melbourne postarala o překvapení a zdolala šestnáctou nasazenou Pcheng Šuaj z Číny. Benešové, přítelkyni rakouského tenisty Jürgena Melzera, se kterým loni vyhrála smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu, styl Číňanky vyhovoval.

"Spala jsem opravdu špatně, jsem unavená, ale na kurtu jsem se cítila dobře," řekla levou rukou hrající Benešová po výhře 6:2 a 6:4, kterou potvrdila esem.

Australian Open je z grandslamů asi nejoblíbenějším turnajem Benešové. "Daří se mi tady, což se teď potvrdilo," usmála se a vypočítala důvody, proč má turnaj v Melbourne ráda: "Všechno tady funguje, je tady krásný areál, uvolněná atmosféra, blízko bydlení a není tady takový blázinec jako třeba na US Open."

Kdo je další soupeřka? Benešová kvalifikantku nezná

Rodačce z Mostu nyní chybí jen jediná výhra k vyrovnání loňské účasti ve 4. kole, což je i její nejlepší grandslamový výsledek kariéry. K tomu potřebuje porazit Rusku Ninu Bratčikovovou, 136. hráčku žebříčku WTA, která postoupila z kvalifikace.

"Jsem trochu zaskočena tím, že ji vůbec neznám, dokonce ani nevím, jak vypadá, a to nemám ráda. Ale snad to vyjde, musím být ve střehu," řekla Benešová.

Osmadvacetiletá Benešová se dnes radovala z výhry dvakrát. Po vyhrané dvouhře zvládla s Barborou Záhlavovou-Strýcovou i vstup do čtyřhry. "Přestávku mezi dvouhrou a čtyřhrou jsem využila ke strečinku a taky jsem na chvíli usnula na sedačce. Ani jsem se pak nestačila rozcvičit," smála se Benešová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články