Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparingpartnerka Zakopalová: Strašně mě baví týmový duch

Praha - Po šesti letech je tenistka Klára Zakopalová znovu u fedcupového týmu. Na víkendové finále proti Srbsku v pražské O2 areně sice není v nominaci, ale i jako sparingpartnerka si atmosféru vychutnává.

Klára Zakopalová
zdroj: ČT24

Klára Zakopalová za český fedcupový tým bojovala v letech 2002–2006. Nastoupila do dvanácti zápasů a z osmi z nich odešla vítězně. Pak už se na soupisce neobjevovala. Pro letošní rok se kapitán Petr Pála rozhodl, že bude trénovat jako pátá tenistka s týmem. "Je to krásný, užívám si to. Je to dlouhá doba, po které jsem se vrátila. Strašně mě baví týmový duch. My jsme individualistky, na turnajích hrajeme každá sama za sebe, ale tady je báječná atmosféra," pochvalovala si třicetiletá Zakopalová.

Nálada v šatně je podle ní báječná a není v žádném případě strojená. "Je moc přirozená, jsme spolu všechny zadobře," popisovala tenistka. "Je to úplně něco jiného, než když půjdu na turnaj a budu proti některé hrát," doplnila.

Když kapitán Petr Pála zavolal, aby se připojila k týmu a pomáhala na tréninku, neváhala, i když nemá úplně zdravé zápěstí. "Věděla jsem, že se asi nedostanu do sestavy. Máme dvě hráčky ve světové dvacítce a já jsem až dvacátá osmá, takže holt mám co dohánět," prohlásila. "Vím, že pro mě je taky dobrý, že můžu dobře trénovat, a pomůže mi to," řekla.

Kapitán týmu Petr Pála o Kláře Zakopalové:

"Jsem s ní moc spokojen, hraje výborně. Jsem moc rád, že je tady. Aby se zapojila do tréninku, a kdyby se něco stalo, může naskočit."

V přípravě už proháněla Lucii Šafářovou, v tréninkovém setu přehrávala Lucii Hradeckou. "Všechny hrajou dobře," chválila Zakopalová. V šatně cítila pohodu, dobrou náladu. O nadcházející bitvě se ale hráčky nebaví. "Schválně, na holky bude určitě obrovský tlak, který jim vůbec nezávidím. Na druhou stranu jsou na to zvyklé, Petra (Kvitová) určitě, a myslím, že to zvládnou," podotkla Zakopalová.

Sezona pro Zakopalovou málem skončila předčasně. V Asii upadla, podvrtla si kotník a narazila zápěstí. "Mám v něm mikrozlomeninu kůstky. Ruka není na sto procent, je to na hraně, ale zjistila jsem, že s tejpem můžu hrát úplně v pohodě," řekla pražská rodačka, která před Fed Cupem ukončila sezonu v Moskvě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články