Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Španěly a Argentince dělí jeden bod od finále DC

Sydney - Španělští tenisté vedou po úvodním dni v daviscupovém semifinále nad Francií 2:0. Na jednoznačné vítězství Rafaela Nadala 6:3, 6:0 a 6:1 v prvním zápase nad Richardem Gasquetem navázal David Ferrer. Světová pětka zdolala v pětatřicetistupňovém vedru Gillese Simona také ve třech setech 6:1, 6:4 a 6:1. Stejným rozdílem vedou nad srbskými obhájci titulu v druhém semifinále Argentinci díky výhrám Davida Nalbandiana a Juana Martína del Potra.

Ilustrační foto

Španělé, vítězové Davis Cupu z let 2000, 2004, 2008 a 2009, si pozvali Francouze do Córdoby, kde jim chtějí na kurtu postaveném v aréně pro býčí zápasy vrátit loňskou porážku ze čtvrtfinále. A Nadal k tomu učinil první krok. Ač unavený z pondělního finále US Open, na kurtu se s Gasquetem zdržel jen dvě hodiny a odehrál tři sety. 

"Všechno vyšlo nejlépe, jak mohlo. Zpočátku to bylo složité, fyzicky jsem se dostal na pokraj sil. Naštěstí mi Gasquet trochu pomohl a dělal chyby. A já jsem dokázal předvádět to, co jsem potřeboval," uvedl Nadal, který má po dnešku v Davis Cupu na antuce bilanci 13:0. Španělé mohou svůj postup zpečetit už v sobotní čtyřhře, do které proti Michaelu Llodrovi a Jo-Wilfriedu Tsongovi vyšlou pár Feliciano Lopéz - Ferdnando Verdasco.

Patnáct tisíc srbských fanoušků se v bělehradské hale nedočkalo krále tenisové sezony Novaka Djokoviče. Vítěz tří ze čtyř letošních grandslamů se rozhodl kvůli bolesti v oblasti žeber a zad odpočívat a v úvodním duelu ho zastoupil Troicki.

Bývalý světový hráč číslo tři Nalbandian absenci současného lídra žebříčku ATP využil. Výbornou hru devětadvacetiletého Jihoameričana navíc podpořilo 58 nevynucených chyb soupeře, díky nimž se po čtyřech setech mohla z vedení 1:0 radovat málo početná, avšak velice hlučná skupina jihoamerických fanoušků. "Věděli jsme, že Djokovič možná nebude schopný hrát, takže nás to nepřekvapilo. Nalbandian hrál dobře a já špatně, to jediné zkrátka rozhodlo," řekl poražený Troicki.

Na výhru Nalbandiana po setech 6:4, 4:6, 6:2 a 6:3 navíc navázal Del Potro a Janka Tipsareviče porazil hned ve třech setech. Domácí hrdina loňského semifinále proti České republice, během kterého porazil v singlech Radka Štěpánka i Tomáše Berdycha, na rozdíl od loňského ročníku nesrovnal skóre na 1:1 a za 151 minut podlehl 5:7, 3:6 a 4:6.

Srbové budou v neděli ve čtyřhře odvracet první domácí daviscupovou porážku od roku 2005, kdy podlehli Belgii. Soupeř by naopak mohl poprvé vyhrát semifinále mimo domácí půdu, venku Argentinci dosud prohráli všech šest.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články