Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Španělská nominace do dvouhry není stále jasná

Barcelona - Až čtvrteční losování odhalí tajenku, koho vybere kapitán španělských tenistů Albert Costa do pátečních dvouher pro finále Davisova poháru proti českému týmu. Jedničkou domácích by měl na barcelonské antuce zůstat Rafael Nadal, ale otazník stále visí nad druhým singlistou. Český tým má jasno; jedničkou je dvanáctý hráč světa Radek Štěpánek a dvojkou Tomáš Berdych. Oba by měli nastoupit také do čtyřhry.

Žebříčkovou dvojkou je devátý hráč světa Fernando Verdasco, ale toho trápil od Turnaje mistrů přitahovač svalu na noze. Proto je možné, že by Verdasco hrál až čtyřhru s Felicianem Lópezem a do páteční dvouhry nastoupí osmnáctý hráč světa David Ferrer. O hráči pro nedělní dvouhru by se pak rozhodlo podle výkonů.

Verdasco ovšem dnes absolvoval dvoufázový trénink. Dopoledne hrál debl s Lópezem proti páru Nadal, Ferrer a odpoledne se s Nadalem honili po kurtu haly Sant Jordi před dětskými fanoušky. "Pomalu a bez tlaku zvyšuji intenzitu," řekl Verdasco španělským novinářům.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Tomáše Budky

Fernando Verdasco:

"Nemůžu na to zranění zapomenout, musím pokračovat v léčbě, ale cítím se lépe než včera. Nejsem stoprocentně připraven, ale bude to dobré. Musím stále myslet na to, že jsem zraněný, a podle toho hrát, aby se bolest nevrátila."

Verdasco by měl ještě podstoupit lékařské vyšetření, o jeho startu rozhodnou maličkosti. "Především pocity, ale uvidí se, jestli jsem nejlepší volbou. Nebudu naštvaný, pokud bych nehrál," řekl. Kapitán Costa zůstával tajemný a své představy neprozradil. "Mám v hlavě varianty, ale nic neřeknu," tvrdil v úterý. Ani španělští novináři nevědí, jak jejich tým bude vypadat. Někdo říkal, že může hrát Verdasco v pátek a v sobotu. Jiní, že logicky vypadá varianta se čtyřhrou a rozhodující dvouhrou. "My to neřešíme a soustředíme se na sebe," řekl český deblista Lukáš Dlouhý.

Tenisté mají v šatně vlajku i maskota

Den před losováním pořadí zápasů finále Davisova poháru panuje v týmu českých tenistů pohoda. V šatně jim visí velká česká vlajka a na vše dohlíží maskot. Čeští tenisté mají nominaci do dvouher jasnou a otázka, zda domácí Španělé nasadí v Barceloně vedle Rafaela Nadala jako dvojku do pátečních duelů Fernanda Verdaska, nebo Davida Ferrera, je nechává klidnými. "Verdasco, nebo Ferrer? To se neřeší. Je na španělském kapitánovi, koho postaví," řekl po odpoledním tréninku deblista Lukáš Dlouhý.

Důležité je, že Štěpánek a dvojka Tomáš Berdych jsou zdravotně v pořádku, o což se starají tři fyzioterapeuti a jeden lékař. "Kluci jsou na tom výborně," potvrdil fyzioterapeut Michal Novotný.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články