Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Španělé hrají v Davis Cupu s tenisty Švýcarska 1:1

Praha - Obhájcům vítězství v tenisovém Davisově poháru Španělům nevyšel vstup do nového ročníku a po úvodním dnu 1. kola hrají doma se Švýcarskem nerozhodně 1:1. Stejný stav je po úvodním dnu také mezi Švédskem a Argentinou. Ostatní domácí týmy naopak směřují za postupem. Francie vede 2:0 nad Německem, když soupeři povolila získat jediný set. Stejný stav je také mezi Chorvatskem a Ekvádorem a v souboji Ruska s Indií.

Hned v prvním utkání Španělsko-Švýcarsko zaváhal Nicolas Almagro, v pěti setech podlehl Stanislasu Wawrinkovi. Vyrovnání poté zařídil David Ferrer, který si ve třech setech poradil s Markem Chiudinellim.

Španělé, kteří doma nenašli přemožitele od roku 1999 a již 19 soubojů, mají ve Ferrerovi jediného člena sestavy, která na začátku prosince porazila ve finále Českou republiku jasně 5:0. Rafael Nadal, Fernando Verdasco a Juan Carlos Ferrero národnímu týmu nemůžou pomoci kvůli zraněním.

První bod Ruska zařídil Igor Kunicyn, který byl přitom až druhým náhradníkem, když zastoupil zraněného Igora Andrejeva. Ten předtím nahradil ruskou jedničku Nikolaje Davyděnka. "Bylo to pro mě překvapení. Ani jsem neměl čas se na zápas připravit, protože jsem se to dozvěděl asi hodinu před zápasem," uvedl Kunicyn.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články