Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Souboj "věží" v New Yorku ovládl Opelka

Souboj amerických tenisových "věží" Reillyho Opelky a Johna Isnera v semifinále turnaje v New Yorku přinesl další přestřelku v počtu es i tie-breaků a opět ji vyhrál Opelka. Zkušenějšího krajana a nasazenou jedničku vyřadil podobně jako před měsícem na Australian Open. V prvním finále na okruhu ATP si Opelka zahraje proti kanadskému kvalifikantovi Braydenu Schnurovi.

Na grandslamu v Melbourne Opelka a Isner odehráli čtyři tie-breaky a dohromady nasázeli 87 es. V sobotu v New Yorku měl Opelka 43 es a Isner osmatřicet, což je v součtu (81) novým rekordem třísetového zápasu na ATP Tour.

Navíc Opelka dokázal Isnerovi ve druhém setu odvrátit šest mečbolů, než vyhrál maratonský tie-break 16:14. "Nechci si moc připouštět tlak. Není konec světa, když prohraju," řekl jednadvacetiletý Američan.

O první titul si zahraje proti překvapení turnaje Schnurovi, až 154. hráči žebříčku. Kanaďan, který až do tohoto týdne nevyhrál na okruhu jediný zápas, v sobotu zdolal jiného domácího tenistu Sama Querreyho 7:6, 4:6 a 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články