Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Söderling je na Turnaji mistrů v semifinále, Nadal končí

Londýn - Náhradník na Turnaji mistrů Robin Söderling vyhrál v Londýně i druhý zápas. Po Rafaelu Nadalovi švédský tenista porazil ve skupině B srbského obhájce titulu Novaka Djokoviče 7:6, 6:1 a je blízko postupu do semifinále. Pětadvacetiletý Söderling se dostal mezi nejlepší osmičku v Londýně až po zranění Američana Andyho Roddicka, po dvou zápasech se však může pyšnit nejlepší bilancí. Jako jediný totiž ještě v londýnské O2 Areně neztratil set. Naopak druhou porážku si dnes připsal Španěl Rafael Nadal a turnaj pro něj v základní skupině skončí. Stejně dopadl i česko-indický pár Lukáš Dlouhý, Leander Paes, jenž také dvakrát prohrál a do semifinále se nedostane.

Pětadvacetiletý Söderling se dostal mezi nejlepší osmičku v Londýně až po zranění Američana Andyho Roddicka, po dvou zápasech se však může pyšnit nejlepší bilancí. Jako jediný totiž ještě v londýnské O2 Areně neprohrál ani set. "Bez ztráty setu jsem porazil světovou dvojku a trojku, co víc bych si mohl přát?" uvedl Söderling. "Zatím si to užívám, ale ještě mám před sebou minimálně dva zápasy a doufám, že si v nich povedu stejně dobře," dodal.

Finalista letošního Roland Garros Söderling přitom do dnešního duelu vstupoval jako outsider. O tři roky mladší Djokovič má v současnosti skvělou formu a navíc svého švédského soupeře v pěti dosavadních vzájemných duelech porazil. Söderling však zrušil kletbu v pravý čas a dočkal se premiérové výhry nad třetím hráčem světa při své první účasti na Turnaji mistrů. V úvodním setu sice za stavu 5:4 nevyužil při Djokovičově podání tři setboly za sebou, ovšem poté uspěl 7:5 v tie-breaku. V druhé sadě už favorizovaný Srb nekladl odpor, prohrál třikrát svůj servis a utkání zakončil forhendovým volejem do sítě.

Djokovič, jemuž dnes skončila jedenáctizápasová vítězná série, má nicméně stále šanci postoupit do semifinále. Na závěr skupiny se utká s Nadalem a na dálku bude bojovat s Davyděnkem, jehož na úvod ve třech setech zdolal.

Ani na třetí pokus se nedočká postupu do semifinále český tenista Dlouhý, který skončil v základní skupině i v minulých dvou letech. Daviscupový reprezentant dnes spolu s Paesem nestačil na bývalé světové jedničky Boba a Mika Bryanovy z USA, kterým podlehli 3:6 a 4:6. Bez zisku setu jsou tak v tabulce poslední a na jedno ze dvou postupových míst by je nedostala ani případná výhra v posledním utkání ve skupině proti bělorusko-izraelské dvojici Mirnyj, Ram.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Georgios Kefalas
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články