Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Smitková a Karolína Plíšková jdou na Spartě do čtvrtfinále

Praha – Zbývající dvě z původně devíti českých tenistek postoupily na turnaji ITF v Praze do čtvrtfinále. Své duely druhého kola na antuce ve Stromovce zvládly Karolína Plíšková a Tereza Smitková.

Karolína Plíšková
zdroj: isifa/Getty Images autor: Stanley Chou

Pátá nasazená Plíšková zdolala 6:3, 6:3 Polku Magdu Linetteovou, jež v prvním kole vyřadila její dvojče Kristýnu. "Jsem ráda, že jsem to zvládla tak rychle. Aspoň ušetřím síly na další zápasy," řekla Karolína Plíšková, která v 1. kole odvrátila tři mečboly. "Zase tak o moc líp jsem se necítila. Možná jsem dělala míň chyb a určitě první servis byl lepší. Odzadu to zatím úplně jisté není," citoval ji web turnaje.

Ve čtvrtfinále se pětašedesátá hráčka světa Karolína Plíšková utká s Britkou Heather Watsonovou, přemožitelkou Kláry Koukalové z prvního kola.

Plíšková je po vyřazení Koukalové, ale i turnajové jedničky Lucie Šafářové a trojky Barbory Záhlavové-Strýcové nejvýše nasazenou českou hráčkou, která v pavouku zbyla. "Na kurtu na to určitě nemyslím, ale samozřejmě vím, že všechny ostatní holky prohrály. Hodně se tady o tom mluví. Snad ho zvládnu," řekla Plíšková.

Devatenáctiletá Smitková (185. na WTA), jež startuje na Sparta Prague Open na divokou kartu, porazila 6:1, 4:6 a 6:3 turnajovou sedmičku Dinah Pfizenmaierovou z Německa. "Pro mě je čtvrtfinále úspěch. Všimla jsem si, kolik Češek vypadlo, ale pro mě je to spíš extra motivace. Nejsem moc známá a mám tady šanci zezadu trochu vykouknout," řekla. Její příští soupeřkou bude Maďarka Timea Babosová.

Ve finále čtyřhry dojde v pátek na souboj stříbrných olympijských medailistek z Londýna 2012 Lucie Hradecké s Andreou Hlaváčkovou, které se loni rozešly. Hlaváčková nyní hraje s Lucií Šafářovou a Hradecká s Nizozemkou Michaelou Krajicekovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Smitková s Karolínou Plíškovou jdou na Spartě do čtvrtfinále
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články