Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Smíšená čtyřhra v Melbourne patří Hingisové s Paesem

Melbourne - Švýcarka Martina Hingisová a Ind Leander Paes získali na Australian Open titul ve smíšené čtyřhře. Ve finále turnaje porazili Francouzku Kristinu Mladenovicovou a Kanaďana Daniela Nestora 6:4 a 6:3. Pro Hingisovou jde o její šestnáctý titul v kariéře.

Martina Hingisová a Leander Paes
zdroj: ČTK/AP autor: Vincent Thian

Pro Hingisovou je to první grandslamový triumf od předloňského návratu k tenisu. Ten předchozí vybojovala čtyřiatřicetiletá hráčka s českými kořeny rovněž v mixu na Australian Open v roce 2006 s někdejším Paesovým dlouholetým spoluhráčem Mahéšem Bhúpathím. Z melbournského turnaje má Hingisová celkem devět prvenství - tři ve dvouhře, čtyři v ženském deblu a dvě ve smíšené čtyřhře.

  • "Kdo by si to pomyslel, že tady po 20 letech zase budu stát na tomhle kurtu. Tohle není jako třešnička na dortu, ale ještě mnohem víc. O tomhle jsem vážně ani nesnila," uvedla Hingisová.

"Martina je ohromně chytrá tenistka. Přesně ví, co udělám já, a já vím, co udělá ona," chválil Hingisovou po finále Paes. "S každým zápasem jsme se zlepšovali a věřili jeden druhému. To bylo vždy klíčové, jako dneska v důležitých výměnách," prohlásila Švýcarka.

S Paesem dokráčeli k vítězství hned při prvním společném startu na grandslamu. Jednačtyřicetiletý Ind získal patnáctý titul z turnajů "velké čtyřky", na Australian Open vyhrál počtvrté, z toho potřetí v mixu. Jediný triumf v mužské čtyřhře v Melbourne si připsal v roce 2012 s Radkem Štěpánkem.

Tenisový turnaj Australian Open:

Smíšená čtyřhra - finále:

Hingisová, Paes (7-Švýc./Ind.) - Mladenovicová, Nestor (3-Fr./Kan.) 6:4, 6:3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články