Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slibný začátek nedotáhla do konce. Plíšková v Palermu dohrála

Po pozdní výhře přišla brzká porážka. Kristýna Plíšková nenavázala na povedený start do turnaje v Palermu a ve druhém kole nestačila na Italku Saru Erraniovou. Česká tenistka přitom ovládla první set 6:3, ale zbytek zápasu patřil soupeřce, která duel otočila po sadách 6:4 a 6:3.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Rob Prange

Plíšková, jež v nočním utkání prvního kola vyřadila turnajovou trojku Řekyni Marii Sakkariovou, vstoupila do zápasu výborně a za stavu 5:1 si vypracovala první setbol. Situaci si sice trochu zkomplikovala, ale šestý pokus o ukončení sady už využila.

O zisku druhého setu rozhodl jediný brejk, který hned v prvním gemu získala dvojnásobná vítězka turnaje Erraniová. Do rozhodující sady vstoupily obě hráčky ztrátou servisu, pevnější ruku i nervy nakonec prokázala k radosti několika diváků Italka, která je na žebříčku téměř o sto míst níž než 69. hráčka světa Plíšková. Té k postupu do čtvrtfinále nepomohlo ani sedm es.

Erraniová, která v prvním kole vydřela výhru nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou, si díky vítězství v premiérovém vzájemném duelu s Plíškovou udržela šanci na třetí triumf na turnaji. Na antuce v Palermu se radovala v letech 2008 a 2012.

Výsledky tenisového turnaje žen v Palermu:

Dvouhra - 2. kolo: Erraniová (It.) - Kristýna Plíšková (ČR) 3:6, 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články