Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Skvělá nálada i příprava. Kvitová se cítí před sezonou výborně a pokukuje po Riu

Praha – Po sezoně, v níž prodělala mononukleózu, absolvovala zdravotní testy, které ji vyšly na výbornou. Petra Kvitová díky tomu mohla absolvovat jak kondiční, tak i tenisovou přípravu naplno a přiznává, že se před startem nového ročníku cítí výborně. Tradičně chce uspět na grandslamech a navíc také na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

"Priority jsou jasné - jsou to grandslamy a k tomu se těším na olympiádu. Je jednou za čtyři roky a bylo by hezké mít medaili," řekla Kvitová. V Riu plánuje v srpnu hrát dvouhru, ale možná se objeví i ve čtyřhře či v mixu. "Singl je jasnou prioritou, ale neodsuzuju ani další. Tak trošku o tom přemýšlím, ale rozhodnutá nejsem," uvedla pětadvacetiletá hráčka.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka má radost hlavně z toho, že je relativně zdravá. "To je super zjištění," řekla Kvitová, která si letos kvůli únavě vzala měsíc volno už v březnu. Po Wimbledonu zjistila, že prodělala mononukleózu. Proto pak méně trénovala a hrála jen nezbytně nutné turnaje.

Po finále Fed Cupu podstoupila kontrolní testy a výsledky tenistku potěšily. "Všechno vyšlo víceméně dobře," řekla. Proto absolvovala kondiční přípravu na rok 2016 naplno. "Nebyl důvod šetřit tělo a v tom duchu se to nastavilo."

Kondiční trenér David Vydra připravil Kvitové pestrou směs sportů, aby nabrala kondici. Na Mallorce hrála badminton, squash, volejbal s atlety, ale také jezdila na kajaku a na kole a plavala. "Nezažila jsem lepší soustředění. Hodně mě to bavilo a opravdu se to povedlo," pochvalovala si.

Plavání a jízda na kole patřily k tomu nejtěžšímu. "Na kole jsem naposledy jela, když mi bylo šestnáct, na tréninku ve Fulneku," vzpomínala Kvitová. Na závěr soustředění absolvovala kvadriatlon - plavání, kajak, kolo a běh. "A překvapila jsem sama, jak jsem to zvládla. To byla velká zkušenost," řekla.

V poslední době mám pořád skvělou náladu

Hodně ji bavil badminton. Možná i proto, že přes síť s opeřeným míčkem hrála pravou rukou. "Hraju to tak odmalička jako kompenzační cvičení a je plný výpadů a pestrý," řekla levačka Kvitová. Líbil se jí i padel, který se hraje menší raketou v kleci a kombinuje prvky tenisu a squashe. "To bylo zajímavý," řekla.

S trenérem Davidem Kotyzou po návratu začala pilovat údery a rychle se dostávala do pohody. "Pozitivní bylo, že jsem nic nezapomněla a chytila jsem se dobře. David to viděl v technice," řekla Kvitová. "Je potřeba dopilovat pohyb a pracovat hodně na servisu, protože tím buduju hru, a to jediné můžu ovlivnit," konstatovala.

O kondičním i tenisovém tréninku mluvila nadšeně a byla dobře naladěná. "Mám poslední dobou dobrou náladu skoro pořád. Konec roku se povedl. Zjistila jsem, že jsem zdravá, což je dobře a možná mi to v hlavě sepnulo," uvedla.

Ve středu vyrazí do čínského Šen-čenu, kde zahájí sezonu. Do hry půjde s chutí a doufá, že vstup do sezony zvládne. "První turnaje jsou náročné na hlavu, protože se ukazuje, co se natrénovalo a sebevědomí se teprve buduje," řekla Kvitová.

Program roku má víceméně stejný jako v předchozích letech. Jen po zkušenostech z letošního roku nejspíše vynechá turnaj v Dauhá. "Začátek roku je nabitý a v uplynulé sezoně mě to dohnalo. Nechtěla bych opakovat stejnou chybu," řekla vítězka 17 turnajů WTA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články