Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Sinner si ve finále v Pekingu zahraje o obhajobu titulu s Alcarazem

O titul na turnaji v Pekingu se utkají hlavní favorité Ital Jannik Sinner a Španěl Carlos Alcaraz. Světová jednička Sinner porazil v semifinále domácí překvapení Pu Jün-čchao-kche-tcheho 6:3, 7:6. Třetí hráč žebříčku ATP Alcaraz zdolal Rusa Daniila Medvěděva 7:5, 6:3. Sinnerovi může oplatit v čínské metropoli loňskou semifinálovou porážku. Bilanci vzájemných zápasů na elitním okruhu vede Španěl 5:4.

Jannik Sinner
zdroj: Reuters / USA TODAY Sports autor: Susan Mullane

Třiadvacetiletý Sinner letos vyhrál už šest turnajů včetně Australian Open a US Open a je nejúspěšnějším hráčem sezony.

Vznáší se nad ním ale hrozba až dvouletého zákazu činnosti, který pro něj požaduje Světová antidopingová agentura za pozitivní nález na březnovém turnaji v Indian Wells.

V Pekingu vyřadil ve čtvrtfinále Jiřího Lehečku. O dva roky mladší Alcaraz si po triumfech v Indian Wells, na Roland Garros a ve Wimbledonu zahraje o čtvrtý letošní titul.

"Bude to těžký zápas. Známe se už velmi dobře, ale každé utkání je jiné, takže situace na kurtu bude nejspíš také jiná než v minulých dvou duelech," řekl Sinner s narážkou na dva letošní prohrané zápasy proti Alcarazovi v semifinále Indian Wells a Roland Garros.

O titul se dosud utkali pouze jednou, před dvěma lety na antuce v Umagu, kde triumfoval Ital. "Zítra to bude hodně taktické, ale těším se na to," dodal Sinner.

S turnajem žen se už v osmifinále rozloučila světová trojka Američanka Jessica Pegulaová. Finalistka nedávného US Open podlehla 4:6, 0:6 Španělce Paule Badosaové, kterou ve všech třech předchozích vzájemných zápasech porazila.

Někdejší druhá hráčka světa Badosaová, která nyní figuruje na 19. místě, zdolala soupeřku z Top 10 po téměř roce a půl. Zápas ukončila po 64 minutách a potvrdila výbornou formu z posledních měsíců.

"Připravovala jsem se na to, že to bude bitva. Ale dneska mi všechno vycházelo. Ke konci sezony se mi fakt daří," pochvalovala si Badosaová.

"Každý fiftýn byl důležitý. Jessica se dokáže zničehonic do zápasu vrátit. Mám z toho vítězství opravdu velkou radost," uvedla španělská tenistka. Ve čtvrtfinále se utká s domácí hráčkou Čang Šuaj.

Čínská tenistka v úvodním kole v Pekingu ukončila sérii 24 porážek. Po prvním vítězství, na které čekala 603 dnů, uspěla i v dalších třech zápasech. V osmifinále dnes bývalá 22. hráčka světa porazila Polku Magdalenu Frechovou 6:4, 6:1.

Pětatřicetiletá Čang, jíž patří v žebříčku až 595. pozice, postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA 1000 jako teprve čtvrtá hráčka, která není do 500. místa ve světovém pořadí.

Před ní to dokázaly Belgičanka Kim Clijstersová, Američanka Sloane Stephensová a Naomi Ósakaová. Právě Japonka se o čtvrtfinále v atraktivní bitvě grandslamových šampionek střetla s Coco Gauffovou.

Bývalá světová jednička vyhrála 6:3 první set, dvacetiletá Američanka srovnala po vítězství 6:4 a do třetí sady už Ósakaová kvůli zranění spodní části zad nenastoupila a utkání skrečovala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články