Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Maxa liga 2024/2025

Sinner se v Cincinnati propracoval do finále, vyzve ho Lehečkův přemožitel

Světová jednička je ve finále turnaje Masters v Cincinnati. Ital Jannik Sinner i přes problémy s pravou kyčlí přetlačil Němce Alexandra Zvereva 7:6, 5:7 a 7:6. V souboji o trofej ho vyzve Američan Francis Tiafoe, jenž si ještě v osmifinále poradil s Jiřím Lehečkou. V semifinále Tiafoe porazil Dána Holgera Runeho po setech 4:6, 6:1 a 7:6.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ve finále turnaje v Cincinnati se střetnou Tiafoe se Sinnerem a Sabalenková s Pegulaovou

Vítěz Australian Open Sinner, který je letos se čtyřmi turnajovými tituly na okruhu ATP nejúspěšnějším tenistou, v semifinále proti turnajové trojce Zverevovi chvílemi kulhal, ale zdravotní problémy překonal. Ve třetím setu v rozhodujícím tie-breaku dominoval, vyhrál ho 7:4.

"Hodně to pro mě znamená. Pokud jde o fyzickou stránku, tak se musím zlepšit, protože pokud chci vyhrát grandslam nebo větší titul, musím být rozhodně v lepší formě," řekl po vítězném zápase Sinner. Kvůli problémům s pravou kyčlí tento italský tenista na jaře přišel o velké turnaje v Madridu a v Římě.

Do největšího finále kariéry postoupil Američan Tiafoe. Po prohraném prvním setu otočil semifinálový duel s patnáctým nasazeným Runem. V rozhodující třetí sadě Tiafoe prohrával už 2:5, ale skóre vyrovnal, přičemž v desáté hře při vlastním servisu odvrátil dva mečboly. Zkrácenou hru následně vyhrál 7:4 a jako první Američan od Johna Isnera v roce 2013 se dostal v Cincinnati do finále.

Tenisový turnaj mužů v Cincinnati (tvrdý povrch):

Dvouhra – semifinále: Sinner (1-It.) – Zverev (3-Něm.) 7:6 (11:9), 5:7, 7:6 (11:4), Tiafoe (USA) – Rune (15-Dán.) 4:6, 6:1, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články