Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Sinner poprvé v kariéře porazil Djokoviče, semifinále ale ještě nemá jisté

Jannik Sinner porazil ve svém druhém zápase na Turnaji mistrů v Turíně 7:5, 6:7, 7:6 světovou jedničku Novaka Djokoviče. Italský tenista je po první výhře nad Srbem v kariéře blízko postupu do semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Sinner poprvé v kariéře porazil Djokoviče

Dvaadvacetiletý Sinner porazil Djokoviče na čtvrtý pokus a ukončil po 19 zápasech jeho vítěznou sérii.

Ve více než tříhodinové bitvě plné skvělých úderů od obou tenistů se mohl k radosti domácích fanoušků ve většině kritických situací opřít o servis, který ve dvou utkáních na turnaji ztratil jen jednou.

Sinner se nenechal ve třetím setu rozhodit ztrátou brejku ze stavu 4:2 a rozhodující zkrácenou hru vyhrál jednoznačně 7:2.

"Znamená to pro mě moc. Co může být víc než porazit světovou jedničku, která má 24 grandslamových titulů. Navíc k tomu nemohlo dojít na lepším místě," uvedl Sinner, jehož podporovali vášniví fanoušci v hale, které musela umpirová rozhodčí několikrát napomínat.

"Podařilo se mi zahrát důležité údery tím nejlepším způsobem. Ztratit druhý set bylo těžké, ale společně jsme to zvládli," řekl v rozhovoru na kurtu čtvrtý nasazený hráč turnaje.

Navzdory dvěma výhrám v Turíně ještě domácí favorit jistotu postupu do semifinále nemá. Ve čtvrtek se v závěrečném duelu skupiny utká s Runem, jenž v nedělní bitvě podlehl ve třech setech Djokovičovi, který si tím zajistil poosmé v kariéře setrvání na prvním místě žebříčku na konci sezony.

Čtyřiadvacetinásobný grandslamový šampion bude hrát ve čtvrtek s náhradníkem Hubertem Hurkaczem z Polska, jenž jako jediný šanci na postup nemá.

"Myslím, že klíčové bylo, že si při těch rozhodujících bodech pro to šel, byl odvážnější. Odehrál fantastický zápas, což jsem mu také řekl u sítě. Plně si to zasloužil," pochválil Sinnera šestatřicetiletý Djokovič, jenž soupeřovým úderům několikrát během zápasu zatleskal.

"Já nebyl v klíčových momentech dost agresivní, dost rozhodný. Dal jsem mu možnost získat kontrolu nad výměnami," dodal bělehradský rodák, jenž prohrál poprvé od pětisetové porážky se Španělem Carlosem Alcarazem ve finále Wimbledonu před čtyřmi měsíci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články