Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Siniakovou po postupu v Miami čeká finalistka Australian Open, dál jde i Brenda Fruhvirtová

Kateřina Siniaková porazila na úvod turnaje v Miami 6:2, 6:4 Anu Bogdanovou z Rumunska a potřetí na Floridě postoupila do druhého kola. Její další soupeřkou bude sedmá nasazená Číňanka Čeng Čchin-wen. Šestnáctiletá Brenda Fruhvirtová, která v hlavní soutěži startuje na divokou kartu, přehrála dvakrát 6:3 Marii Lourdes Carléovou z Argentiny a připsala si první výhru na akci elitní kategorie WTA 1000.

Kateřina Siniaková
zdroj: Reuters autor: Ibraheem Al Omari

Sedmadvacetiletá Siniaková sice proti Bogdanové začala ztrátou podání, další brejkbol už ale soupeřce za celý zápas nenabídla. První set ziskem čtyř her v řadě otočila a druhou vyrovnanou sadu získala díky úspěšnému brejku v desátém gamu.

S finalistkou letošního Australian Open Čeng Čchin-wen se Siniaková utká podruhé. První vzájemný duel loni ve Wimbledonu česká reprezentantka vyhrála ve dvou setech.

Fruhvirtová dostala od pořadatelů Miami Open divokou kartu podruhé za sebou a v souboji hráček z hranice mezi první a druhou stovkou světového žebříčku šanci proměnila.

Úspěšnou kvalifikantku Carléovou porazila za hodinu a půl. O účast ve 3. kole si zahraje s Britkou Karie Boulterovou, která je nasazena jako číslo 24.

Je nám líto, video expirovalo.
Halepová se v Miami vrátila na kurty porážkou

Dvojnásobná grandslamová šampionka Simona Halepová na vítězství při comebacku na WTA Tour po roce a půl nedosáhla.

Utkání s Paolou Badosaovou zahájila Rumunka ve velkém stylu a vyhrála první set 6:1, další sady však získala po výsledku 6:4, 6:3 španělská tenistka.

Halepová se představila na kurtech poprvé od US Open 2022. Poté měla zastavenou činnost za doping a dostala čtyřletý trest, arbitráž jí však začátkem března distanc zkrátila na devět měsíců, které si už rodačka z Constanty mezitím odpykala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články