Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Siniaková ztrácela servis a v Moskvě vypadla, do čtvrtfinále se nedostal ani Rosol

V úvodním zápase turnaje v Moskvě prošla suverénně, po tom dalším se už loučí. Kateřina Siniaková ve 2. kole nestačila na domácí Darju Kasatkinovou, které podlehla ve dvou setech 2:6 a 3:6. České reprezentantce se nedařilo na servisu, o který hned pětkrát v utkání přišla. V téže fázi mužského podniku skončil Lukáš Rosol, který prohrál s třetím nasazeným Adrianem Mannarinem z Francie 3:6, 6:7.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Bu zhizhu

Rosol v minulosti Mannarina třikrát z pěti zápasů porazil, naposledy se mu to ale povedlo před pěti lety. Nyní byl jasným favoritem Francouz, který je ve světovém žebříčku o 175 míst výš, český hráč mu však srdnatě odolával.

V druhé sadě, která se protáhla na více než hodinu, měl Rosol v desáté hře setbol, ve dvanácté pak dokázal soupeři sebrat podání a vyrovnat na 6:6. Tie-break ale Mannarino zvládl, vyhrál ho 7:4 a zajistil si postup do čtvrtfinále.

První kolo jednadvacetileté Siniakové na Kremlin Cupu vyšlo, s Chorvatkou Donnou Vekičovou prohrála jen dva gamy. Za Kasatkinovou, letošní vítězkou turnaje v Charlestonu, však 52. hráčka žebříčku WTA od počátku zaostávala.

Česká fedcupová reprezentantka zdramatizovala až závěr zápasu. Za stavu 2:4 v druhé sadě odvrátila pět brejkbolů a po snížení na 3:4 měla sama příležitost sebrat o rok mladší soupeřce podání a vyrovnat. Brejkbol ale neproměnila a v posledním gamu už při svém servisu neuhrála ani jeden míč.

Kasatkinová, která na úvod halového turnaje WTA Premier v ruské metropoli zdolala vítězku z Hongkongu Anastasii Pavljučenkovovou, se ve čtvrtfinále utká s Běloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou. Ta vyřadila nejvýše nasazenou Francouzku Kristinu Mladenovicovou, jež má po životní první polovině letošní sezony na kontě už deset porážek v řadě.

Ani další nasazené hráčky v Moskvě neuspěly. Prohrály také turnajová dvojka CoCo Vandewegheová z USA, domácí trojka Jelena Vesninová a čtvrtá nasazená Lotyška Anastasija Sevastovová. Daria Gavrilovová i Magdaléna Rybáriková zápasy druhého kola skrečovaly. Roli největší favoritky tak převzala sedmá nasazená Němka Julia Görgesová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články