Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Velká pardubická 2024

Siniaková znovu pojede na Turnaj mistryň, tentokrát s Američankou Townsendovou

Kateřina Siniaková se pošesté za sebou ve čtyřhře kvalifikovala na Turnaj mistryň. Poprvé přitom s Američankou Taylor Townsendovou, se kterou vyhrála v červenci Wimbledon. Turnaj mistryň začne 2. listopadu v Rijádu.

Kateřina Siniaková na US Open
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

Aktuální deblová světová jednička Siniaková na předchozích Turnajích mistryň startovala vždy s Barborou Krejčíkovou. V roce 2021 tento podnik vyhrály, v letech 2018 a 2022 byly ve finále. Loni krátce před ukončením spolupráce vypadly ve skupině.

Americká parťačka elitní české deblistky Townsendová bude hrát Turnaj mistryň poprvé. Účast jim zajistilo, že buď zůstanou v žebříčku aktuální sezony do sedmého místa, nebo budou nejvýše postavenými grandslamovými šampionkami na osmém až dvacátém místě, což by jim podle nového pravidla WTA rovněž na kvalifikaci stačilo.

Nyní jsou Siniaková s Townsendovou v žebříčku této sezony na osmé příčce. Sice se daly dohromady až v květnu, ale okamžitě začaly sbírat úspěchy. Vedle vítězství ve Wimbledonu byly v semifinále US Open.

Vedle Siniakové s Townsendovou WTA potvrdila ve čtyřhře také účast Italek Sary Erraniové a Jasmine Paoliniové a Gabriely Dabrowské s Erin Routliffeovou. Už dříve si místo v deblovém turnaji zajistily Jelena Ostapenková s Ljudmylou Kičenokovou a Sie Šu-wej a Elise Mertensová. Ve čtyřhře tak zbývají tři volná místa.

Ve dvouhře jsou zatím jisté Polka Iga Šwiateková a Běloruska Aryna Sabalenková. Podle nového pravidla má k účasti na Turnaji mistryň blízko wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková. Potřebuje k tomu udržet se v nejlepší dvacítce rankingu podle výsledků v této sezoně, v němž je nyní dvanáctá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články