Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Siniaková: Začátek jsem nechytla, ale pak jsem se do hry dostala

Praha - Týden před jednadvacátými narozeninami už tenistka Kateřina Siniaková poznává, jaké je to být na kurtu tou zkušenější hráčkou. Zatímco loni startovala v hlavní soutěži turnaje WTA v Praze na divokou kartu, tentokrát je osmá nasazená. A utkává se i s mladšími soupeřkami, jako byla například ve středu Ruska Natalija Vichljancevová, kterou porazila 4:6, 6:4, 6:4.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Del Mecum

Siniaková se na profesionálním okruhu pohybuje čtyři roky a v současné době je ve světovém žebříčku na devětatřicátém místě. "Hrozně moc si vážím, že jsem to dotáhla takhle vysoko, a rozhodně tím nechci končit," řekla poté, co přehrála o devět měsíců mladší Vichljancevovou, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace.

"Úplně jsem ji neznala. Samozřejmě vím, že teď se jí daří a pomalu leze nahoru v žebříčku. Měla jsem od týmu informace, že hraje takhle rychle. Bohužel začátek jsem nechytla, ale pak jsem se do hry dostala. Myslím, že to bylo to hlavní," sdělila česká tenistka.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková: Bojovala jsem až do konce a vyšlo to

Stejně jako v prvním kole vybojovala postup až ve třech setech. "Určitě nebudu proti, když ten další zápas bude ve dvou setech. Ale pořád je lepší třísetová bitva s vítězným koncem než dva prohrané sety. Zápasy jsou tady hrozně moc těžké, soupeřky všechny hrajou dobře, takže člověk si to musí vybojovat," uvedla.

Únavu z dlouhých zápasů zatím nepociťuje. Ve čtvrtfinále ji čeká krajanka Barbora Strýcová. "Určitě to bude těžké. Je nepříjemné, že to je doma proti Češce, ale na druhou stranu jedna Češka bude v semifinále. To je dobrá zpráva," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články