Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Siniaková vyzve ve čtvrtfinále Strýcovou. V Praze postoupila také Muchová

Čtvrtfinále Prague Open nabídne český souboj. Na antuce ve Stromovce na sebe narazí Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová. Mezi nejlepších osm se dostala i Karolína Muchová, jež se na turnaj dostala až díky divoké kartě. Naopak hned v prvním kole čtyřhry se s posledním podnikem před domácím publikem rozloučila Lucie Šafářová.

Slavící Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Muchová ve 2. kole podniku WTA porazila po velké bitvě Američanku Jennifer Bradyovou 6:4, 3:6 a 7:6. Siniaková přešla dál přes Slovenku Janu Čepelovou, kterou udolala 6:1 a 6:3. Jako poslední pak uspěla Barbora Strýcová. Nad Jessicou Pegulaovou z USA zvítězila 7:5 a 6:2.

Zkušená domácí hráčka sice začala zápas prohraným servisem, to však bylo její poslední zaváhání. Strýcová se Siniakovou proti sobě v pražském čtvrtfinále nastoupí už potřetí, každá zatím uspěla jednou.

Siniaková nechává v Praze zapomenout na letošní singlové trápení a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. Po úterní hladké výhře nad Slovinkou Dalilou Jakupovičovou se nezdržela dlouho na kurtu ani s Janou Čepelovou. Slovenskou tenistku porazila za 67 minut.

Dvaadvacetiletá Muchová absolvovala na centrálním antukovém kurtu ve Stromovce druhý dlouhý zápas. Po úterním vyrovnaném duelu s Polkou Igou Šwiatekovou dvě a půl hodiny bojovala s 83. hráčkou světa Bradyovou.

Ve třetí sadě měla za stavu 5:4 na returnu mečbol, ale neproměnila ho a rozhodovala zkrácená hra. V té Muchová dominovala a povolila Bradyové jen dva míče.

Po únorovém úspěchu v Dauhá tak podruhé letos postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. V něm se utká s Ruskou Natalií Vichljancevovou.

Domácí rozlučka Šafářové skončila po prvním kole. S Barborou Štefkovou si vypracovaly dva mečboly, ale japonsko-ruskému páru Makoto Ninomijaová, Jana Sizikovová v zápase rozděleném do dvou dnů podlehly 4:6, 6:4 a 11:13.

Utkání bylo v úterý za stavu 3:3 ve druhé sadě přerušeno pro tmu. V dohrávce si zpočátku lépe vedly české tenistky, které soupeřkám sebraly oba servisy a vynutily si rozhodující super tie-break.

V něm odskočily do vedení 8:5, ale Ninomijaová se Sizikovovou srovnaly krok. Domácí tenistky si vzápětí postupně vypracovaly dva mečboly, jenže ani jednu šanci neproměnily a začaly ztrácet.

Posledním míčkem Šafářové před zaplněnou tribunou na J&T Banka Prague Open byl forhendový return do sítě při druhém mečbolu soupeřek. "Byl to vyrovnaný zápas o pár míčích na konci. Zabojovaly jsme, je to sport. Pro mě to bylo spíš o tom se hezky rozloučit doma," komentovala Šafářová vývoj zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová: Jsem ráda za skvělé publikum, atmosféra byla nádherná

Čtyřiadvacetiletá Štefková si vážila toho, že mohla být při posledním domácím turnaji Šafářové po jejím boku.

"Bylo to krásné. Jsem ráda, že jsem si mohla tady s Luckou zahrát ještě jednou. Samozřejmě je to trošku speciální tím, že se tady loučí s českými fanoušky. Takže za mě to bylo moc fajn," řekla tenistka, která se Šafářovou hrála v Praze už loni.

Majitelku pěti grandslamových titulů ve čtyřhře ještě čeká Roland Garros, pak se její kariéra definitivně uzavře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články